На Житомирщині шахрай відібрав у пенсіонерки... новеньку пральну машинку

27.04 10:12    
Поліцейські викрили коростенця у крадіжці та шахрайстві
Під час досудового розслідування за фактом крадіжки з квартири у м. Коростені поліцейські встановили, що 47-річний житель райцентру також ошукав пенсіонерку, назвавшись працівником комунального підприємства. Він обманом забрав у жінки новеньку пральну машинку, згодом продавши її. Нині триває досудове розслідування.

У середині березня до Коростенського відділу поліції звернувся 48-річний житель райцентру із повідомленням про крадіжку з його квартири. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що злодій потрапив у помешкання, розташоване на 1 поверсі будинку, уночі, відтиснувши металопластикове вікно. З квартири було викрадено електроінструменти, мобільний телефон та навушники загальною вартістю близько 7 тисяч гривень.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Поліцейські розпочали низку заходів для встановлення особи, причетної до вчинення злодіяння.

За кілька тижнів оперативники кримінальної поліції встановили, що крадіжку вчинив 47-річний місцевий житель. Чоловіка було доставлено до відділу поліції для з’ясування обставин.

- Чоловік вже був раніше засуджений за майнові злочини та незаконне зберігання наркотиків, - повідомив начальник Коростенського відділу поліції Олександр Гайовий. – Під час перевірки обставин крадіжки поліцейські з’ясували, що він причетний і до шахрайства, обманом забравши у 73-річної жительки нашого міста новеньку пральну машинку, яку їй придбали діти.

Слідством встановлено, що увечері 19 березня чоловік прийшов до квартири літньої жінки. Він назвався працівником комунального підприємства та переконав господиню пустити його до оселі для «перевірки роботи» обладнання. Тоді ж помітив у кімнаті пральну машину, ще навіть не вийняту з коробки. Чоловік запропонував пенсіонерці перевірити техніку та згодом встановити її. Щоправда, для цього машинку необхідно було забрати. Господиня спочатку завагалась і навіть запідозрила незваного гостя у недобрих намірах, однак той був переконливим.

Допоки пенсіонерка чекала на встановлення омріяної техніки, зловмисник вже встиг виставити оголошення про її продаж в інтернет-мережі та швидко продати.

Правоохоронці знайшли покупців чужого майна. Куплене ними буде вилучено слідчими.

Тривають досудові розслідування за ст. 185 (Крадіжка) та ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення