DataLife Engine > Актуально > Відбулась нарада щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів

Відбулась нарада щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів


14.01. Разместил: yuriy
13.01.2020 року фахівці Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області організували проведення наради з суб’єктами господарювання, які надають послуги в сфері громадського харчування, з метою створення та дотримання належних санітарно-гігієнічних вимог у закладах, створення відповідних умов приймання, зберігання, приготування та реалізації харчових продуктів та готових страв, проведення гігієнічного навчання працівників та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в закладах (НАССР).Захід орієнтований на власників (представників) закладів громадського харчування Олевського району.

До уваги суб’єктів господарювання доведені вимоги чинного законодавста у сфері безпечності харчових продуктів, а саме: статті Закону України № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Закону України №2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», наказ Мінагрополітики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 року «Про затвердження вимог щодо розробки, провадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів». Зокрема, було надано детальні роз’яснення та рекомендації щодо послідовності впровадження системи НАССР на зазначених вище об’єктах. Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники мали нагоду отримати відповіді на низку актуальних питань.

Вернуться назад