#Звіти_наживо про літній дитячий відпочинок на телеканалі «Житомир» і радіо «Житомирська хвиля»

21.05 16:17    
#Звіти_наживо про літній дитячий відпочинок на телеканалі «Житомир» і радіо «Житомирська хвиля»

18-го травня о 19.20 в прямому ефірі суспільних мовників: телеканалу "Житомир" і радіо «Житомирська Хвиля» стартував третій випуск всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо спільного з Громадський рух "Чесно" | Civic movement "Chesno", присвячений підготовці дитячих оздоровчих таборів до літнього сезону.

Через непередбачувані сімейні обставини прозвітувати не змогла начальниця управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської міськради Ірина Ковальчук і про готовність до літнього сезону єдиного дитячого відпочинково-оздоровчого табору міськради «Супутник» у студії розповідала Людмила Сікайло, заступниця начальниці управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської міськради, яка відповідає за оздоровлення міських дітей.

В якості експерта виступив Сергій Яцик, координатор «Центр UA».

За словами Людмили Сікайло, єдиний підпорядкований міськраді табір відпочинку «Супутник» – соціальний. Пріоритети при розподілі путівок надають пільговим категоріям населення: дітям з багатодітних чи малозабезпечених сімей, сиротам, недоглянутим дітям, дітям воїнів АТО, обдарованим дітям, дітям з інвалідністю, і тим, хто не відпочивав там минулого року. У таборі запровадили 5 змін по 16 днів. Закуплені нові ліжка, тюль, постіль. Відремонтована покрівля, обстежений басейн: замінена плитка, змонтована підсвітка і виготовлене накриття. Крім того, у таборі здали в експлуатацію спортивний майданчик. Виділені кошти, але поки не встановлена пожежна сигналізація.

Журналісти суспільного телеканалу «Житомир» підготували телесюжети з коментарями фахівців профільних інспекцій, які повідомили про ряд порушень і недопрацювань очільників таборів.
У відповідь на зауваження, заступниця начальниці управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської міськради Людмила Сікайло відповіла, що табір «Супутник» давній і потребує значних капіталовкладень. ЇЇ сподівання на підтримку депутатського корпусу, у повноваженнях якого – виділення необхідних сум на реконструкцію і ремонти приміщень.

На запитання від глядачів: чи є в таборі фахівці для роботи з дітьми з інвалідністю і коли замінять застарілий дерев'яний пандус, одного з корпусів, на сучасний і зручний, чиновниця відповіла: «Ці діти потребують санаторних груп і медичного догляду. У таборі «Супутник» є корпус для відпочинку для дітей з інвалідністю разом з батьками, але фахової медичної реабілітації табір надати не може, це в компетенції спеціалізованих санаторіїв. А дерев’яний пандус планують замінити, але не в цьому сезоні».

У планах управління – реконструкція стадіону, але це вартісний проект. На запитання житомирян, чому запізно проводять тендери на закупівлю путівок для багатодітних родин, чиновниця відповіла, що перевагу надають тим, хто не відпочивав минулого року, і часто, остаточний збір інформації і проведення процедури триває до завершення сезону.

Ще одне актуальне запитання від житомирян стосувалось домовленостей з перевізниками, які повинні збільшити кількість маршрутів до табору. Заступниця очільниці профільного управління відповіла, що наразі такі перемовини тривають. Щодо інших незавершених переговорів і укладання договорів, Людмила Сікайло повідомила, що всі зауваження будуть враховані, недоліки – усунені, а відповідні договори будуть укладені до початку оздоровчого сезону.

«У день звітів в обід ми дізналися, що наша гостя, начальниця управління сім'ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук, не може прийти на ефір через сімейні обставини, натомість в студії була заступниця начальниці Людмила Сікайло, яка прозвітувала про готовність міста до літнього оздоровлення та відпочинку дітей» - , поділився ведучий #Звіти_наживо_ Житомир - Олександр Рубан,: «Звіт Ірини Ковальчук будемо обов'язково робити пізніше. Дізналися , що табір "Супутник" ще не отримав всіх дозволів від ДСНС та держпродспоживслужби, також не підписані договори на харчування, в силу можливостей пообіцяли вирішити ці питання якнайшвидше, до відкриття сезону», зауважив Олександр Рубан.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення