На UA: Житомир відбулася зустріч Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного з представниками національних спільнот

На UA: Житомир відбулася зустріч Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного з представниками національних спільнот

16.12 15:14    
13 грудня на Житомирській філії Суспільного відбулася виїзна зустріч Координаційного центру мовлення національних меншин із представниками житомирських обласних організацій національних спільнот.

Метою зустрічі стало інформування про роботу й плани Координаційного центру та формування векторів співпраці.

В обговоренні взяли участь представники п’яти організацій національних спільнот: спілки поляків, громади вірменів, діаспори азербайджанців, спілки волинських чехів, культурного товариства німців, а також керівництво Житомирської філії Суспільного, редакторка UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» Олена Корж, яка готує програму для чеської спільноти, та керівниця творчої групи «Ранок» Анжеліка Нестерчук.

Керівниця Координаційного центру мовлення нацменшин Суспільного Анастасія Гудима розповіла на зустрічі про роботу центру: «Наше завдання — забезпечення інформаційних прав нацменшин на всіх платформах Суспільного мовника в межах реалізації концепції з тематики мовлення національних меншин. Також метою є стала комунікація з представниками всіх національних спільнот України, визначення їхніх інформаційних потреб, їхньої унікальності задля створення нових проєктів про національні спільноти та для національних спільнот. Щоб уникнути негативних стереотипів і запобігати дискримінації за етнічною ознакою».

Анастасія Гудима зазначила, що навесні заплановане навчання для представників національних спільнот зі створення програм, які б розповідали про життя, культуру й традиції, сімейні історії та цінності представників етнічних груп, котрі мешкають у різних областях України. Також 2020 року Суспільний мовник проведе конкурс ідей та проєктів, де один із головних акцентів буде на проєкти про національні спільноти.
Голова ГО «Житомирська обласна Спілка поляків України» Вікторія Ляськовська-Щур наголосила на тому, що національні меншини Житомирщини є частиною українського суспільства, вони завжди виступали за об'єднання.

«За багато років у нас не було жодного конфлікту, який би виник на ґрунті національності. Ми завжди спілкуємося, проводимо спільні заходи, розповідаємо нашій громаді, наскільки різноманітна та багатонаціональна наша спільнота», — зазначила Вікторія Ляськовська-Щур.

Представники нацменшин сприйняли позитивно ідею проведення пітчингів проєктів і висловили намір долучитися до цієї ідеї.

Також учасники відзначили користь зустрічі та схвалили створення Координаційного центру як можливість розповісти про себе на загальнонаціональному рівні.

Нагадаємо, 11 грудня в київському телецентрі «Олівець» відбулася спільна зустріч Координаційного центру мовлення Суспільного з представниками польської спільноти.

Центр розпочав роботу, аби забезпечити інформаційні права всіх національних спільнот в Україні. Це перша із серії зустрічей, яка мала на меті виокремити загальні питання та визначити ключові теми для їх майбутнього висвітлення на Суспільному.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення