Забезпечення 100% обліку природного газу: для чого житомирянам встановлювати лічильник?

Забезпечення 100% обліку природного газу: для чого житомирянам встановлювати лічильник?

10.11 12:52    
ПАТ «Житомиргаз» спрямовує всі зусилля на встановлення лічильників тим споживачам Житомирської області, які використовують газ для підігріву води та приготування їжі. Ця категорія споживачів має бути забезпечена приладами обліку до кінця 2015 року. В іншому випадку з 1 січня 2016 року газопостачальна компанія не матиме права постачати їм газ.

Встановлювати газові лічильники зобов’язує Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Лічильники газу споживачам встановлюється за кошти інвестиційної програми підприємства. На цей час у Житомирській області приладами обліку вже забезпечено 80% споживачів, які використовують природній газ для приготування їжа та підігріву води.

З 1 січня 2016 року споживачам, які використовують газову плиту та газовий водонагрівач, не встановивши лічильника, відповідно до ст. 5 вищезгаданого закону і п. 6 Правил надання населенню послуг з газопостачання, постачати блакитне паливо буде заборонено. Відтак, якщо після відмови встановлювати лічильник споживач не встановить його самостійно, то підприємство буде змушене відключити його від системи газопостачання.

«На сьогодні кількість звернень щодо встановлення приладів обліку суттєво знизилася. Лише протягом останнього тижня «Житомиргаз» отримав 430 відмов від лічильників від мешканців багатоквартирних будинків. Ми закликаємо житомирян більш активно залучатися до процесу встановлення лічильників. По-перше, це економія недешевого для країни енергоресурсу, по-друге, ви забезпечите собі незалежність від рішень уряду щодо норм споживання. Адже неодноразово у ЗМІ з’являються коментарі щодо перегляду норм споживання на урядовому рівні», – зазначив перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Житомиргаз» Сергій Колесник.

Нагадуємо, що для встановлення лічильника необхідно звернутися з заявою до ПАТ «Житомиргаз» за адресою: вул. Фещенка-Чопівського, 35 (каб.102) або зателефонувати за номерами: 34-44-24, 42-27-31 та 42-27-17.

Безкоштовні лічильники встановлюються відповідно до сформованих графіків, які для зручності споживачів оприлюднені на офіційному сайті ПАТ «Житомиргаз» – http://zt.104.ua .

Напередодні проведення технічних робіт із встановлення лічильників та тимчасового припинення газопостачання працівники підприємства інформують мешканців будинку під час обходу квартир та оголошеннями на під’їздах. Перед відновленням газопостачання працівники ПАТ «Житомиргаз» повинні перевірити внутрішньобудинкові газопроводи і газове обладнання у кожній квартирі. Це здійснюється для того, аби уникнути можливих витоків газу та пов'язаних з цим нещасних випадків – вимога Правил безпеки систем газопостачання України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення