М. Присяжнюк виступив на захист мешканців Житомирщини:

М. Присяжнюк виступив на захист мешканців Житомирщини:

23.04 10:00    
Напередодні річниці однієї з найстрашніших техногенних катастроф світу – аварії на Чорнобильській АЕС, український уряд у черговий раз засвідчив свою безпрецедентну «увагу» до проблем людей, які з власного досвіду знають, що таке жити на спотвореній радіацією землі. Мова йде про намір Уряду Юлії Тимошенко позбавити значну частину територій, які постраждали в результаті аварії на ЧАЕС, статусу «чорнобильської зони».



Заява Народного депутата України

Голови Комітету ВР України з питань аграрної політики та земельних відносин
голови Житомирської обласної організації Партії регіонів
ПРИСЯЖНЮКА М.В.

Якщо говорити про Житомирську область, третина території якої опинилася в зоні радіоактивного забруднення, то пільг будуть позбавлені жителі 734 населених пунктів, віднесених до різних зон радіоактивного забруднення. З них 63 населених пункти – до зони безумовного (обов’язкового) відселення, 302 – до зони гарантованого добровільного відселення, 363 – зони посиленого радіологічного контролю. Дев’ять сільськогосподарських адміністративних районів області, міста Коростень, Малин загальною площею 977 тисяч гектарів з населенням майже 500 тисяч осіб вважаються сильно потерпілими від згубного впливу радіації. 567 сімей, в яких виховується 116 неповнолітніх дітей, і досі проживають у зоні безумовного обов’язкового відселення.

Усі ці люди й землі вже довгий час потерпають від недостатньої уваги з боку держави, особливо нині, з настанням тяжкої економічної кризи. І без того ми мали серйозну проблему, пов’язану з порушенням прав населення області, яке постраждало в результаті аварії на ЧАЕС. І от тепер діючий уряд знайшов безпрецедентний за своєю цинічністю шлях «вирішити» цю проблему.

Державні чільники під орудою Юлії Тимошенко надумали переконати людей з радіоактивно забруднених території у тому, що їм уже немає чого перейматися відносно свого здоров’я та здоров’я своїх дітей. Мовляв, відповідні «компетентні служби» провели дослідження, які підтвердили, що нібито більшість потерпілого населення більше не потребує державної підтримки у вигляді пільг, виплат. Мовляв, радіація їм віднині не загрожує!

Нескладно зрозуміти істинні причини подібних кроків – за умов тяжкої економічної кризи, з якою уряд не в змозі впоратися, представники вищої державної влади намагаються скоротити бюджетні витрати будь-якою ціною. Звернімо увагу: таке рішення може бути прийняте напередодні завершення терміну перебування при владі. Після них хоч потоп, чи не так?!

Це вершина аморальності – латати фінансові дірки за рахунок людей, які опинилися в центрі радіаційного пекла, які за роки, прожиті на зараженій землі, не тільки втратили здоров’я, а й народили хворих дітей і тепер змушені лікувати онуків. Нинішня влада, яка і так надзвичайно мало зробила для цих людей, і поготів хоче зняти з себе відповідальність за їхню долю, натомість переконуючи, що їм допоможуть інвестори, від яких на забруднених територіях нібито не буде відбою. Однак поміркуймо разом: якщо ці люди, ця земля не потрібні державі, то навіщо вони представникам бізнесу? Хто ризикне вкладати власні кошти, не будучи впевненим в тому, що вони принесуть якісь дивіденди? Тож завіряння уряду – чергова заздалегідь продумана і зухвала брехня.

Розуміючи це, Партія регіонів заявляє, що не залишить людей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС наодинці зі своїми проблемами. Наш лідер Віктор Янукович не на словах, а конкретними справами засвідчив, що проблеми чорнобильців йому не байдужі. Починаючи з 2004 року, саме за сприяння Віктора Януковича тисячі мешканців Житомирщини, які проживають у Коростенському, Овруцькому, Народицькому та інших постраждалих районах, отримали заборговані чорнобильські виплати, які накопичувалися роками. Тоді вперше за багато років було відновлено фінансування численних чорнобильських програм.

Сьогодні уся ця допомога і увага знову згасає. З приходом до влади представників помаранчевого табору почалося не просто згортання чорнобильських програм, а тотальна їх ліквідація під прикриттям перегляду статусу чорнобильських територій.

Тож хочу запевнити всіх своїх земляків, доля яких обпалена Чорнобилем: Партія регіонів і надалі відстоюватиме ваше право на підтверджені законом пільги і не дозволить діючій владі зруйнувати ваше без того непросте життя.


за матеріалами прес-служби Миколи Присяжнюка

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення