Ющенко: Янукович кинув виклик мільйонам українців

Ющенко: Янукович кинув виклик мільйонам українців

06.03 20:33    
«Розвиток україно-російських стосунків на засадах взаємної поваги і партнерства є пріоритетом зовнішньої політики України. Проте перший офіційний візит Президента України В.Януковича до Москви не продемонстрував кроків до розв’язання ключових проблем двосторонніх відносин. Натомість його результати посилили у суспільстві тривогу – чи не приховує гасло про «поворот» в україно-російських стосунках односторонніх поступок всупереч національним інтересам України», - переконаний лідер «Нашої України» Віктор Ющенко, повідомляє офіційний сайт "Нашої України".

Він наголосив: «Російська сторона не подала будь-яких сигналів щодо перегляду кабальних для України газових контрактів, щодо реалізації важливих економічних проектів, з облаштування спільного кордону, без якого неможливий безвізовий режим з Євросоюзом. Москва продовжує демонструвати жорстку і послідовну політику, добиваючись зміни зовнішнього і внутрішнього курсу України з метою підпорядкування українських національних інтересів російським».

«Для цього використовуються економічні інструменти у вигляді втягування у митний союз, військові – відмова від виведення Чорноморського флоту РФ з української території. Але в останні роки посилилось і пряме втручання у внутрішні справи України під гаслами «захисту прав російськомовних громадян» та «недопущення переписування історії». На жаль, Президент України В.Янукович не зміг нічого протиставити такій політиці російської сторони», - констатував Віктор Ющенко.

«Знаковою поступкою національними інтересами є публічне зобов’язання напередодні святкування 65-ї річниці Перемоги Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні переглянути рішення про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері і Роману Шухевичу», - підкреслив лідер «Нашої України».

Ющенко вкотре наголосив: «Для мільйонів громадян України Степан Бандера і Роман Шухевич були і залишаються національними героями, незважаючи на всі зусилля радянської пропаганди. Вони були лідерами збройної боротьби за незалежність, що розгорнулася в ході Другої світової війни. Їх тривалий опір гітлерівському і сталінському режимам спирався на широку народну підтримку у багатьох регіонах України. І в наш час незалежність залишається високою цінністю для українського суспільства. Не випадково, саме Степан Бандера увійшов до першої трійки у всенародному рейтингу «Великих Українців».

«Спроба перегляду рішення української держави про вшанування цих героїв – це виклик мільйонам її громадян – усім хто, сповідує ідеали незалежної демократичної європейської України», - вважає Ющенко.

«Слабка, розділена Україна вигідна деяким політикам і ззовні і всередині. Але українським громадянам потрібна вільна, сильна і справедлива Україна. Потрібна держава, що чує їх сподівання, а не бажання закордонних політиків. За неї вони голосують на всіх виборах і сподіваються від Глави держави розуміння своєї відповідальності перед нацією», - додав він.

«Обов’язок влади – продемонструвати твердість у відстоюванні національних інтересів. Найперший серед них – збереження і зміцнення єдності країни навколо її європейського вибору, подолання політичної і економічної кризи. Україна вимагає від Глави держави такого розуміння і виконання свого обов’язку», - підсумував Віктор Ющенко.

RuporZT


Коментарів: 2 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Коментар
dato tytah - 7 березня 2010 12:40   
Освободите дачу верните наворованую валюту вместе с гнидой стельмахом улики на плечи и на Галичину комаров кормить ты своё проебал
кино онлайн
Коментар
Norto - 6 березня 2010 23:13   
Це чмо ще має нахабство говорити щось про зраду!
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення