В. Балога заявляє що у Ющенка немає морального права вдруге балотуватися:

В. Балога заявляє що у Ющенка немає морального права вдруге балотуватися:

19.05 16:39    
Як повідомили Інтернет-портал в прес-службі Єдиного Центру, член президії Єдиного Центру Віктор Балога 12 травня офіційно подав Президенту України Віктору Ющенку заяву про відставку з посади Глави Секретаріату Президента України.

У цьому документі він докладно пояснив причини цього кроку, наголосивши, що прийняте рішення ретельно обмірковане та не буде відкликане. При цьому В.Балога вказав, що збирається публічно пояснити мотиви свого вчинку, оскільки вони стосуються не лише особистих взаємин між ним і Главою держави.

Головною причиною відставки В.Балога назвав свою категоричну незгоду з рішенням В.Ющенка вдруге балотуватися на посаду Президента.

“Переконаний, що Ви не маєте морального права йти на президентські вибори. Принаймні, у цьому я Вам не соратник”.

В.Балога пояснив свою переконаність тим, що В.Ющенко за весь час перебування на найвищій державній посаді не зміг втілити обіцянок, які він давав українському суспільству під час виборчої кампанії 2004 року. Тоді “український народ на хвилі нечуваного досі піднесення довірив Вам долю своєї країни. Вам повірили. Мільйони українців у кожному рядку інавгураційної промови бачили надію на те, що з новим Президентом постане нова Україна – без цинічної влади, горда і заможна. Вас наділили усією повнотою влади, щоб Ви здійснили такі необхідні для держави перетворення. Вас були готові підтримати у всіх найсміливіших починаннях”.

Як написано у заяві, “нічого з тих сподівань не справдилося, час незворотньо втрачений. “Десять кроків назустріч людям” так і залишилися красивим міфом, не здійснено жодної системної реформи. Корупція та кумівство у владі, подвійні стандарти при прийнятті державних рішень стали буденністю. Прикро усвідомлювати, але Ви нічого не зробили для очищення влади”.

Другою причиною відставки В.Балога назвав найближче оточення В.Ющенка, яке з його волі увійшло у владу, зайнявши високі державні пости. Той факт, що в багатьох кадрових призначеннях Президент керувався не фаховими якостями, а просто родинними чи дружніми стосунками, В.Балога називає кумівством у владі. “Вам байдуже, що Ваше ж оточення, як корозія, роз’їдає владу і державу. Коли я доповідав Вам про кричущі факти, Ви вдавали, що не чуєте”.

В.Балога відзначив, що протягом майже трьох років своєї роботи на Банковій відчував постійний пресинг із боку оточення Президента, яке всіляко намагалося позбутися незручного Глави Секретаріату. Тому відставка – це не втеча від труднощів, а відкритий протест проти спроб наближених до В.Ющенка людей керувати Секретаріатом. “Нікому і ніколи цього не дозволяв і не дозволю”, - підкреслив В.Балога.

У заяві про відставку він також порушує питання особистої відповідальності Президента за те, що всі роки його керівництва владу струшують постійні кризи і конфлікти.

“У жодній владній інституції чи політичній силі Ви ніколи не бачили партнера. Дострокові вибори Верховної Ради у 2007 році давали можливість досягнення політичного компромісу, стабілізації влади. Ви не скористалися цією можливістю. Ви вдруге, після першого провального голосування, внесли кандидатуру Ю.Тимошенко на посаду керівника уряду, хоча могли цього не робити. Від наслідків Вашого рішення наша країна оговтається ще не скоро.

Тому і Ви, і Тимошенко не можете навіть претендувати на місце у владі. Ви обоє маєте піти”.

В.Балога пояснив своє наполегливе бажання залишити посаду також і тим, що втратив сенс працювати в умовах, коли ініціативи команди Секретаріату грузнуть у апатії Президента. При цьому в заяві звертається увага, що на момент приходу на Банкову нової команди там віяло пусткою, “ще б трохи – і можна було вішати замок”. На думку В.Балоги, йому з колегами вдалося відновити ефективність Секретаріату, тому свою місію тут він вважає виконаною. Тим більше, що Президент сам не хоче розвивати роботу Секретаріату в інтересах суспільства та країни.

Підсумовуючи викладені аргументи, В.Балога підкреслив, що його заява свідчить про відкриту і чесну позицію. “Ніколи не чіплявся за будь-яке начальницьке крісло, у тому числі й на Банковій. Не хочу і не можу далі перебувати на посаді, яка не приносить користі людям і країні”, - йдеться у документі.

Заява про відставку В.Балоги з посади Глави Секретаріату Президента Україна зареєстрована згідно з правилами діловодства в органах державної влади.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення