О. Новіков щодо інциденту на Закарпатті:

О. Новіков щодо інциденту на Закарпатті:

10.08 09:12    
Результати перевірки червневих подій у селі Драгово Хустського району Закарпатської області показали, що працівники ДАІ діяли відповідно до вимог закону, мали повне право застосувати в даному інциденті табельну зброю, однак утрималися від цього. Про це заявив член Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат від групи «Народна самооборона» Олег Новіков.

Політик нагадав, що драговський інцидент набув всеукраїнського розголосу, тому було вирішено провести об’єктивне службове розслідування, яке не виявило порушень закону з боку працівників міліції.

О.Новіков наголосив, що у Закарпатській області з початку року спостерігається зменшення на 33% кількості ДТП, в яких травмовано людей, в той час як у Хустському районі кількість ДТП збільшилась на 9,5%. Загалом по області спостерігається зниження аварійності на 35%, а в Хустському районі - лише на 2%. Тому було прийнято рішення про посилене відпрацювання Хустського району з метою зниження аварійності. Одне з таких відпрацювань проводили інспектори ДАІ 11 червня в селі Драгово.

Політик нагадав, що «випадків порушення законодавства водіями зафіксовано чимало. Драгово на Закарпатті відоме тим, що тут чимало мешканців-сезонних заробітчан їздять на автомобілях, куплених за кордоном, переважно в Чехії. Ці автомобілі часто не розмитнені в передбаченому законом порядку». Так, два роки тому на Закарпатті був зафіксований факт побиття працівника ДАІ водієм автомобіля ВАЗ-2108 без номерних знаків, зазнав тілесних ушкоджень працівник міліції від водія автомобіля із чеськими номерами. Минулого року був зафіксований факт застосування травматичної зброї проти працівників правоохоронних органів. «Тож випадок у селі Драгово непоодинокий, а міліцію звинувачують у порушеннях, не розібравшись у ситуації», - зазначив Олег Новіков.

Проте, за словами народного депутата, такі випадки трапляються і в інших регіонах. Так, навесні у Миколаївській області був затриманий мікроавтобус, за кермом якого знаходився нетверезий водій. Останній разом із кількома пасажирами відмовився проходити експертизу на вміст алкоголю у крові, завдав тілесних ушкоджень працівникам ДАІ та зник із місця пригоди.

У Херсонській області затриманий п’яний водій телефоном на допомогу викликав друзів та родичів із вилами і лопатами. Побоюючись за власне життя, міліціонери були змушені покинути місце конфлікту. Проте пізніше працівники ДАІ були покарані за полишення місця інциденту.

«Інциденти на дорогах найчастіше стають наслідком неадекватної, зухвалої поведінки самих громадян. Водії забувають про дотримання закону у спілкуванні із представниками правоохоронних органів..», - наголосив Олег Новіков.

Парламентарій упевнений, що «нинішня політика Президента країни призвела до знецінення віри громадян у правоохоронні органи, руйнування впевненості у дієвості закону. Суспільство має повернутися до правоохоронців обличчям і відновити довіру один до одного».

Нагадаємо, що 11 червня 2009 року в с. Драгово Хустського району працівники міліції проводили профілактичне відпрацювання вулично-дорожньої мережі районів, що знаходяться на території обслуговування. На одній з вулиць с. Драгово для перевірки було зупинено автомобіль «БМВ-525». Під час перевірки автомобіля до інспекторів ДПС підійшло декілька місцевих мешканців, які на адресу працівників міліції виражались нецензурною лайкою, а також вимагали у працівників міліції документи, посвідчення особи та маршрутні карти несення служби, після чого перекинули службовий автомобіль ДАІ.

Внаслідок інциденту двоє працівників міліції отримали тілесні ушкодження й були госпіталізовані у Хустську районну лікарню. За скоєння злочину було затримано близько десятка громадян села Драгово.

Прокуратура Хустського району порушила кримінальну справу за фактом втручання в діяльність працівника правоохоронного органу з метою перешкоджання виконанню ним службових обов’язків та пошкодження службового автомобіля.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Народна Самооборона
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення