Мер Житомира В. Шелудченко висловилась щодо Центральних органів влади:

Мер Житомира В. Шелудченко висловилась щодо Центральних органів влади:

22.08 07:41    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в прес-службі Житомирської міськради, сьогодні, 21 серпня 2009 року у Житомирі відбулась конференція міських голів під гаслом «Що добре для наших громад – добре для України».

Житомирський міський голова Віра Шелудченко, відкриваючи захід, зауважила: «Сьогодні міська влада не може стати повноцінним господарем у своїй хаті. Центральні органи влади забирають левову частину наших податків. Політики приймають популістські закони, які не можуть бути виконані по дуже простій причині — не вистачає коштів.

Законом визначена ціла низка пільг, які не забезпечені коштами, а у невиконанні пільгових програм звинувачують міських та селищних голів. Наприклад, ТТУ м. Житомира і досі чекає майже 40 мільйонів гривень в якості компенсації проїзду всіх 34 категорій пільговиків. Міська влада повинна мати стільки коштів, скільки потрібно для виконання її обов’язків.

Сьогодні грошова дотація з центру в міста є по-перше, джерелом корупції, а по-друге, дієвим інструментом впливу на міських і селищних голів. Слухняні мери отримають гроші швидше і в повному обсязі, а ті, що відстоюють інтереси своїх громад, можуть і почекати. Не треба нас робити «хлопчиками для биття».

У ході конференції міські голови вирішили започаткувати Всеукраїнський рух «Громади вимагають». Мета руху під час проведення кампанії по виборах Президента України сформувати та донести до кандидатів та українського політикуму пропозиції та вимоги міських та селищних громад.

Першим етапом стане збір запитань та вимог від мешканців міст до представників влади, зокрема – кандидатів у президенти України. Думка кожного члена громади має бути почута.

Всі запитання та пропозиції будуть оприлюднені під час передвиборчих зустрічей кандидатів у містах-учасниках руху «Громади вимагають». Таким чином, політики не зможуть знехтувати реально важливими для місцевих громад питаннями.

Політики всіх рівнів повинні бути ближче до людей та працювати для покращення життя всіх українців, які живуть і в маленькому селі, і у великому місті.

RuporZT


Коментарів: 3 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Коментар
talib - 24 серпня 2009 10:35   
Убогость и тупость комментаторов, наподобие Рокко, впечатляет.... "Существует только одно мнение, именно оно и правильное" - так думают эти недалёкие прихвостни городских властей.... А то, что в городе не осталось ни клочка земли, не "прихватизированной" городскими властями, так это в порядке вещей? Деньги должны работать на город, на горожан, но никак не на таких вороватых чиновниц и чиновников, как Шелудченко, Пивоварова, Гундич........ Поднимайте вой блюдолизы!!!!!
кино онлайн
Коментар
Рокко - 22 серпня 2009 12:03   
То вкрали, те розвалили... Задрали коментарі бездарників та ледацюг! Правильно сказано у тексті бабло має лишатися у місцевих громад!
кино онлайн
Коментар
talib - 22 серпня 2009 11:51   
Если бы меньше воровали такие как "мэрша" и её команда,то не нужно было бы кивать в сторону Киева,денег бы хватило на все программы.....А ТТУ? Шелудченко сама и разваливает,семейный бизнес прежде всего......
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення