Сергій Машковський: Санаторію «Тетерів» буде компенсовано чверть витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням переселенців

11.08 20:02    
Сергій Машковський: Санаторію «Тетерів» буде компенсовано чверть витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням переселенців

Про це голова облдержадміністрації Сергій Машковський повідомив 11 серпня під час чергового засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області.

Так, згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.08.2014 р. № 210, 25% фактично понесених витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням громадян та/або із оздоровленням дітей, які мають постійне місце проживання на тимчасово окупованій території або території проведення антитерористичної операції, будуть відшкодовані КП «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради (15300 грн.) і ДП «Санаторій для батьків з дітьми „Тетерів”» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів «Укрпрофоздоровниця» (131200,0 грн.).[s][/s]

Разом із тим, посадовець акцентував на головних моментах щодо розміщенням переселенців зі Сходу.

«Минулого тижня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада. На ній Віце-прем’єр-міністр і Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман зауважив, що один із головних моментів, на яких наша область має зосередити увагу, – це відповідність санітарно-побутовим нормам приміщень, де наразі проживають переселенці. По-друге, потрібно забезпечити пристосованість закладів, які приймають громадян зі східних регіонів, до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, не пристосованими до зміни погодно-кліматичних умов є санаторії „Тетерів“ і „Віра. Надія. Любов“, де наразі проживають понад 400 громадян зі Сходу нашої держави. Тому ми маємо віднайти можливості, аби створити для переселенців гідні умови життя та побуту. До того ж ми маємо прорахувати і віднайти необхідні фінансові ресурси для їхнього забезпечення, закласти ці кошти в обласний бюджет і розподілити їх відповідно до потреб», – зауважив Сергій Машковський.

Станом на 8 серпня 2014 року на Житомирщині загалом перебуває 2156 переселенців, у тому числі 327 інвалідів і людей похилого віку, 828 дітей, 274 чоловіків і 727 жінок. Із них 159 осіб прибули з АР Крим та 1997 – з території проведення АТО. При цьому на території області налічується 334 об’єкти усіх форм власності, на яких можливо розселити 2070 осіб. За оперативними даними, у заклади комунальної та державної форм власності розселено близько 600-та громадян. Зокрема 287 осіб – до ДП «Санаторій „Тетерів“», 71 особа – до готелю «Житомир», 14 осіб – до санаторію «Дениші» та 225 осіб – до санаторію «Віра. Надія. Любов».

Загалом, під час засідання було розглянуто питання їхнього медичного забезпечення, соціального захисту, працевлаштування, створення резерву житлового фонду для внутрішнього переміщення громадян, обстеження і приведення його у належний стан, а також готовність навчальних закладів до прийняття дітей, які прибувають із зони проведення АТО.

До того ж учасники зібрання обговорили й хід реалізації обласної програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії та інших силових структур області, що брали участь у АТО у 2014 році. На її реалізацію в обласному бюджеті передбачено 2 млн. грн. Документ буде розглянуто й під час засідання червової сесії обласної ради, що відбудеться 11 вересня.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення