Дмитро Лубчук: Думка про правоохоронні структури у суспільстві формується передусім нашими реальними результатами щодо захисту громадян

Дмитро Лубчук: Думка про правоохоронні структури у суспільстві формується передусім нашими реальними результатами щодо захисту громадян

22.08 13:34    
21 серпня, прокурор області Дмитро Лубчук провів координаційну нараду, на якій обговорено першочергові завдання правоохоронних органів області щодо посилення протидії злочинності та корупції.

Відкриваючи нараду, прокурор області підкреслив, що, зважаючи на певну напругу у суспільстві, сьогодні є актуальним для усіх правоохоронних органів регіону обговорити стан законності з даних напрямів та визначити першочергові заходи для рішучої протидії злочинності та корупції.

Характеризуючи стан злочинності, керівник відомства висловив занепокоєння щодо стрімкого росту рівня підліткової злочинності, зростання кількості умисних вбивств, а також злочинів, вчинених особами, які раніше скоювали кримінальні правопорушення.

Критично оцінено результативність роботи оперативних підрозділів усіх правоохоронних органів, які, на думку прокурора області, суттєво недопрацьовують.
«Недостатньо ефективним є робота з викриття і знешкодження злочинних угруповань у пріоритетних сферах діяльності – бюджетній і банківській, сфері землекористування», - зосередив увагу Дмитро Лубчук на актуальних напрямах роботи.

За його словами, зусилля правоохоронців області не переорієнтовано на викриття корупційних злочинів, зокрема, щодо захисту інтересів держави від неправомірних посягань, насамперед, при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, у сфері використання надр, лісових і земельних ресурсів тощо.
Підсумовуючи роботу координаційної наради, прокурор області наголосив, що рішуча протидія злочинності та корупції - на сьогодні є невідкладними завданнями. Зокрема, зниження рівня окремих категорій злочинів, насамперед корисливого характеру, а також проти життя і здоров’я громадян.
«Ми повсякчас маємо пам’ятати, що думка про правоохоронні структури у суспільстві формується передусім нашими реальними результатами щодо захисту громадян», - резюмував Дмитро Лубчук.

У нараді взяли участь голова обласної ради, заступник голови облдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області та правоохоронних органів, прокурори районів, м. Житомира, міжрайонні та спеціалізовані прокурори, начальники міських та районних відділів УМВС України в області та лінійних відділів на станціях Південно-західної залізниці.

Також у роботі взяли участь представники Консультативної ради при прокуратурі Житомирської області.

На координаційній нараді, з урахуванням виступів її учасників, ухвалено першочергові заходи, які сприятимуть координації дій та підвищенню ефективності роботи правоохоронних органів області у протидії злочинності і корупції.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення