Сергій Машковський: Сьогодні газ – це та ж сама зброя, яку Росія використовує проти нас

28.08 13:29    
Сергій Машковський: Сьогодні газ – це та ж сама зброя, яку Росія використовує проти нас

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський 28 серпня провів чергову нараду з керівниками районів та міст Житомирщини з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період та погашення заборгованості за спожиті енергоносії. Участь у ній взяли голова обласної ради Віталій Француз, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, заступник голови обласної ради Руслан Годований та керівники департаментів й управлінь облдержадміністрації.

Цього разу звітували про готовність до опалювального сезону 2014-2015 років та проведені заходи по енергозбереженню керівники Житомира, Новограда-Волинського, Овруча та Овруцького, Попільнянського, Ружинського районів.

Кабінет Міністрів України поставив завдання перед всіма регіонами зменшити споживання газу на 30%. Для реалізації цілі потрібно проводити різноманітні заходи з енергозбереження, що дасть можливість суттєво скоротити споживання природного газу.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив під час наради, що сьогодні газ – це та ж сама зброя, яку Росія використовує проти нас. Тому потрібно максимально консолідувати зусилля і працювати над впровадженням в районах та містах області енергоефективних технологій.

Сергій Машковський: Сьогодні газ – це та ж сама зброя, яку Росія використовує проти нас

Заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Едуард Кругляк зазначив, що обласний центр з технічної точки зору до опалювального сезону готовий. У 2014 році вже вдалося зекономити 15 млн. м куб. газу.

Перший заступник Новоград-Волинського міського голови Микола Усенко повідомив, що у місті заходи по впровадженню енергозберігаючих технологій проводяться постійно. За останні три роки у Новограді-Волинському вдалося зекономити газу на 60%. Таких показників було досягнуто завдяки заміні котлів та тепломереж, а також оптимізації житлово-комунального фонду, зокрема шляхом утеплення і заміни вікон на металопластикові.

Минулоріч майже була завершена програма з переведення помешкань жителів Овруча на автономне опалення. Про це повідомив Овруцький міський голова Валерій Шваб. Так на індивідуальне опалення перейшли мешканці 3,5 тисяч квартир. Близько 150 квартир обрали електроопалення. По місту наразі є три об’єкти, в яких ведуться роботи щодо переведення на альтернативні джерела енергії.

Голова Овруцької райдержадміністрації Валентин Бортнік зазначив, що починаючи з 2009 року в районі комплексно підходили до питань застосування енергозберігаючих технологій. Із 45 котелень при державних установах 39 працюють на дровах.

Голова Попільнянської райдержадміністрації Микола Андрійчук прозвітував, що в районі прогнозується економія споживання газу на 35%, а по закладах освіти – на 22%. За його словами, минулоріч бюджетними установами було спожито більше 1,5 млн. м куб. газу, цьогоріч прогнозується зниження до 995 тис. м куб. газу.
Про ситуацію з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період в Ружинському районі звітувала голова райдержадміністрації Наталія Скавінська. Основною проблемою, за її словами, є найбільше споживання природного газу населенням. Але проведені консультації з жителями. Люди з розумінням ставляться до цього питання, і запевняють, що будуть використовувати пічне та електроопалення. Крім того, в Ружинському районі до початку опалювального сезону буде переведено на альтернативні джерела енергії 7 шкіл. Наталія Скавінська наголосила, що економії споживання газу на 30% в Ружинському районі буде досягнуто.
Прес-служба облдержадміністрації

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 20:51
У Тячівському районі поліція затримала зловмисника, яки ...
Сьогодні 20:32
Клименко зустрівся із Міністром внутрішніх справ та адм ...
Сьогодні 20:30
Правоохоронці заблокували канал контрабандного ввезення ...
Сьогодні 20:22
поліцейські затримали чоловіка, який збував наркотики н ...
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення