Сергій Сухомлин: Житомир стане прикладом роботи з міжнародними фондами та прикладом гуманного відношення до тварин

16.10 10:42    
Сергій Сухомлин: Житомир стане прикладом роботи з міжнародними фондами та прикладом гуманного відношення до тварин

«Це унікальна ситуація для Житомира, - зазначає перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин. - Житомир єдине місто, куди Міжнародний фонд «4лапи Україна» приїхав втретє. Саме наше місто буде прикладом роботи з міжнародними фондами та прикладом гуманного відношення до тварин»
.
Перший заступник розповідає, що вперше фонд приїхав в Україну перед чемпіонатом «Євро 2012». Метою їх приїзду було покращення ситуації з безпритульними собаками в містах проведення чемпіонату: "Нам вдалося тоді в 2012 році запросити цей фонд в Житомир вперше. Завдяки представникам фонду за перші два приїзди у місті було стерилізовано 1013 собак. Крім цього, це дозволило нам зекономити достатньо великі кошти в міському бюджеті, тому що стерилізація однієї собаки обходиться бюджету міста приблизно в 250 грн."

Дням, в центрі міста фонд «4 лапи Україна» провів акцію, мета якої - інформувати житомирян про їх методи стерилізації собак, чому вони вважаються найефективнішим та гуманним до тварин.

Координатор проекту допомоги безпритульним тваринам в Україні Олександра Ліщишина розповідає, що фонд працює вже понад 18 років. Головний офіс знаходиться в Відні(Австрія), українське представництво розташоване в столиці України.

«Технології в нас європейські. У 2012 році, коли розпочався проект, в Україну приїхали з 40 країн світу волонтери. Вони нас навчали, зараз, в даний час, всі маніпуляції проводяться українською командою. Ми приїхали в Житомир не тільки стерилізувати, але й для того, щоб навчити місцевих волонтерів працювати з тваринами, а місцевих ветеринарів – нашим новітнім технологіям», - зазначає координатор проекту допомоги безпритульним тваринам в Україні.

Ветеринарний лікар Міжнародного благодійного фонду Катерина Лускевич каже, що подібна інформаційна компанія в містах необхідна, адже не скрізь їх добре сприймають, люди не розуміють навіщо відловлюють тварин і що з ними відбувається далі: "На відлов собак виїжджають спеціально навчені люди – ловці собак. Зазвичай вони їздять з волонтерами, які знають вже певні зграї, можливо їх підгодовують. Тобто, для того, щоб зменшити стрес для собак під час відлову, перш за все ловці намагаються відловити собак руками, найчастіше так і відбувається. Якщо собака агресивна або дуже перелякана, ми використовуємо анестезію і спеціальні трубки для того, щоб їх відловити. Після того собаку поміщають у клітку, відвозять на машині до бази де знаходиться наша операційна, там вже ветеринари оглядають тварину, проводять стерилізацію, вакцинацію від сказу і повертають на попереднє місце проживання".

Представники фонду зазначають, що такий метод є найефективніши:.якщо собак просто знищувати, на їх місце прийдуть нові, більш агресивні і цей процес буде нескінченний.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 21:03
Волынские школьники – бронзовые призеры VI летней Гимна ...
Сьогодні 20:58
Командир волинського підрозділу гвардійців подякував ке ...
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення