В Ужгороді В. Литвин висловився щодо підтримки регіонів:

В Ужгороді В. Литвин висловився щодо підтримки регіонів:

16.09 09:21    
Як стало відомо Інтернет-порталу Рупор Житомира, Голова Верховної Ради України у понеділок в ході прес-конференції у м.Ужгород на запитання журналістів, чи знають українські політики нашу країну, зазначив, що «для того, аби пізнати Україну, вивчити її сильні сторони, її можливості, треба побачити і відчути самих людей, які живуть в країні, пропустити їхні проблеми, турботи і прагнення через свої серце і душу». Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Спираючись на власний досвід інтенсивного проведення зустрічей, подібних тим, які відбулись на Закарпатті, Голова Верховної Ради України зазначив, що тільки «безпосередньо спілкуючись з людьми на вулиці, на східцях будинків культури, починаєш відчувати їх, починаєш розуміти і бачити, які є можливості на кожній території, в кожному регіоні». За словами В.Литвина, для цього йому знадобилося три роки подібного спілкування, аби він міг ствердно відповісти: «Я знаю Україну».

Він також підкреслив, що це доволі непростий процес, бо в нас краще знають, що відбувається за кордоном, ніж у Київській області або в тому чи іншому місті України.

В.Литвин наголосив на необхідності узагальнення цього досвіду: «Необхідно все проаналізувати і виробити політику синтезуючого характеру». Це, на його переконання, необхідно для того, щоб кожна людина, кожний регіон відчували свою запитаність.

Що стосується саме Закарпаття, то керівник парламенту зазначив, що «на цей регіон наклала відбиток історія - люди перебачили різні режими, побували в різних державних утвореннях, і тому зрозуміло, що вони як ніколи хочуть спокою, передбачуваності - можливості нормально жити». «Доходить до того, що люди кажуть: якщо влада не допомагає, то нехай хоч не заважає - вони самі дадуть собі раду», - сказав він.

На думку В.Литвина, у сучасних умовах регіони знівельовані, їх особливості абсолютно не враховуються. «Регіонам потрібні не політико-пропагандистські угоди, а реальна підтримка шляхом розробки і втілення спеціальних державних програм, - заявив Голова Верховної Ради України. - Це необхідно, щоб кожний регіон був здатний забезпечити необхідну віддачу Державі».

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої загрози екологічного лиха, яка виникла внаслідок накопичення великої кількості невідомих хімічних речовин в закарпатському селі Худлево, В.Литвин заявив, що звернеться з листом до Генеральної прокуратури України, аби це питання було поставлене на відповідний контроль та негайно вирішене.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення