Житомир, Ірина Ярмоленко: Основні штрихи до портрету «Виконком. 1 квітня»

Житомир, Ірина Ярмоленко: Основні штрихи до портрету «Виконком. 1 квітня»

01.04 17:20    
Сьогоднішній день пройшов під знаком «виконком». Було цікаво поспостерігати не лише за вербальними засобами спілкування його представників, але особливо сподобалися невербальні знаки. Стає відчутно, що «градус» у виконкомі піднімається. Зриваються по-тихеньку усі, і кожен по-своєму.

Програму економічного і соціального розвитку нашого міста перенесли на розгляд позачергово засідання виконавчого комітету. До її обговорення планується залучити громадськість. Також члени виконкому звернули увагу, що потрібно врахувати промахи минулорічної програми, зробити аналіз, що вдалося виконати, а що переноситься. Досить вдала думка, як на мене. Це, мабуть, саме один із тих ракурсів, в якому було б точно цікаво розглядати програму. Але цікаво, що проект на сайті вісить вже третій місяць, а дло цього моменту діла нікому не було. Про програму 2014 року також звітували.

Особливо жвавим було обговорення питання про встановлення режиму роботи деяких кафетеріїв, автозаправок, ресторанів і т.д в нічний час. Як мені здалося, міська рада в особі керівництва і профільного директора департаменту Вікторії Краснопір, висловила свою позицію, що бізнес має розвиватися. І обмежувати час варто лише тим закладам, на які є скарги. Усіх інших же все-таки вартує підтримувати, а не чекати презентів від власників закладів.

Також з позитиву, я вітаю Костю Суського з його успішною «адвокасі кампанією» – на вулиці Михайлівській все ж обмежать рух автотранспорту. Замість шлагбауму на ній в Житомирі буде встановлений болард.

Не подобається мені, як мешканцю міста, ситуація щодо підтримки чи не підтримки громадських формувань з охорони громадського порядку. Мені абсолютно байдуже це буде (я про назви) «Держава-Захист», «Бі-Ес-Ай ПРАВОПОРЯДОК», «Дівікс» чи ще хто там. Все ж мені хотілося б, аби це було узгоджено, централізовано, ніхто ні з кого не перетягав ковдру, а кожен відповідав за свій мікрорайон та взаємодіяв, як працює «Варта1» у Львові. Бо це саме той проект, який став унікальним досвідом співпраці львів'ян та міліції, якому немає аналогів, мабуть, не лише в Україні. І аби і формування не займалися вирішенням корпоративних та політичних конфліктів, а працювали на благо житомирян.

З неприємного, це і те, що члени виконкому продовжують не поважати одне одного, перебивати, хамити. Це не нове, але думаю про це громадськості потрібно весь час їм нагадувати.

Зрештою, як правильно сьогодні зазначила одна із чиновниць: «Неприємно, коли навіть провідні спеціалісти в раді мають пройти конкурс,стажування, мати вищу освіту, знати ідеально закони відповідні, а ось деякі члени виконкому за рік не спромоглися вже за рік підучити елементарне».

Також, спускаючись сходами, почула, як один із членів виконкому в жарт сказав: «Треба не ходити на робочі групи, там камер немає». Так, так, це був камінь в город тих, хто не приходить на них, а на сесії ніби-то працює на публіку. Є й такі думки.

Загалом, якщо коротко, то це основні штрихи. До речі, в квартирах наших ще буде тепло до 15 квітня. Профільний начальник Олександр Марцун вірить у прогнози, і тому порадив не закривати опалення.

Усміхнув перший заступник мера Сергій Сухомлин, який сказав, що з першого числа за таку роботу члени виконкому отримуватимуть ще й зарплату. Але так, як сьогодні 1 квітня, то нічого, окрім емоцій, нікому не дістанеться.

Ірина Ярмоленко,
Центр Суспільних Комунікацій

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення