Володимир Піньковський: Обласна та міські ради, все тільки починається...

Володимир Піньковський: Обласна та міські ради, все тільки починається...

17.11 10:08    
Вітаю всіх з тим, що на щастя закінчилась, хоча і швидкоплинна, але така напружена та виснажуюча виборча кампанія і ми вже знаємо перших осіб органів місцевого самоврядування в місті Житомирі та Житомирський області.

Але формування влади тільки починається і учасникам перегонів, які досягли фінішної лінії, дуже не терпиться взяти участь в розподілі владних повноважень. Виявляється саме для того вони туди і йшли, і це правильно, бо статутні завдання кожної політичної сили ставлять кінцеву мету - прихід до влади в передбачений законний спосіб. Отож, почнемо з обласної ради де 12 листопада на першій сесії в результаті таємного голосування 33 голосами з 62 присутніх була обрана Анжеліка Лабунська.

На той день сесію закрили і команди пішли на перемовини, в тому числі і кадрові.

Згідно штатного розпису голова обласної ради має 2-х заступників і один з них перший. Прогнозую, що саме з числа партій-союзників( ВО «Свобода», Радикальна партія, УКРОП) що відкрито підтримали представника ВО «Батьківщина» і буде сформований керівний склад обласної ради. Передбачаю, що першим заступником може стати представник ВО «Свободи» Сидір Кизін, а другим замом, або Ілля Смичок, або Олег Пінський від партії УКРОП. Чому не очільник Рустам Раупов, та тому, що пан Раупов воліє не вступати в публічні конфлікти (а така посада це може передбачати) залишаючись в певній мірі в тіні, але впливаючи на процес.

В недалекому майбутньому, в зв’язку зі збільшенням повноважень органів місцевого самоврядування, може збільшитися, як кількість заступників, так і інших посадових осіб обласної ради.

Правда, інтрига буде в іншому, а саме, в поверненні низки важливих повноважень, які добровільно обласна ради під керівництвом Й.Запаловського передала ОДА під тодішнім керівництвом С.Рижука.

Зараз, ситуація діаметрально змінюється, і саме ініціатива по поверненню повноважень від облдержадміністрації, та отриманню нових, має стати ключовим та об’єднуючим фактором в роботі нового депутатського корпусу.

Стосовно формування заступників міського голови, секретаря та виконавчого комітету, то це предмет торгів, які активно йшли, йдуть, та будуть йти, аж до самого голосування.

Не сумніваюсь, що на посаду секретаря ради Сергій Сухомлин внесе кандидатуру Наталії Чиж (як і домовлялись), але в нести, не означає обрати і я прогнозую, що більше за все ця кандидатура не пройде, бо в цьому, окрім самої пані Чиж, мало хто зацікавлений.

Хоча, як альтернатива, від Самопомочі можуть висунути і депутата Олександра Рибака, який міг би поборотися за другу посаду у владній міській ієрархії! Від Радикалів, як і анонсувалося, на посаду секретаря піде Ірина Ярмоленко, а на справді, що більш ймовірно і реалістично, від БПП «Солідарність» розглядаються кандидатури: Юрія Мойсеєва, можливо Івана Фурлета

Стосовно заступників голови, то першим замом з майже 100% вірогідністю буде Олександр Робинович (бо подейкують що Ігор Гундич відмовляється), на заступника з гуманітарних питань претендує Матвій Хренов, на зама по транспорту і торгівлі розглядаються Юрія Мойсеєва та Дмитра Ткачука, по ЖКГ, можливо Юрій Антипов, інші…

Правда, це тільки попередні розмови, уяви, домовленості, в які, в будь який момент, в тому числі і в ночі напередодні призначення, можуть бути внесені суттєві корективи.

Відносно виконавчого комітету, то скоріше він кількісно буде на рівні 17-19 осіб, що відповідає загально-прийнятій практиці. Це перш за все низка кандидатів в депутати від БПП «Солідарність», які ними не стали, і як компенсаторна реакція - членство в виконкомі. Персонально: В.Пучич, І.Коцюба, В.Арушунян, В.Логвінов, В.Прокопчук, інші…

Звісна річ, що до складу виконавчого комітету також в ведуть по 1 особі представників з різних політичних сил, аби фасадна демократія мала місце в натуральних виразах.

Отож шановні пані та панове, як завжди, буде цікаво та інтригуюче, для декого весело та сумно, все тільки починається, а точніше, продовжується…

Володимир Піньковський

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення