В. Янукович оцінив дії влади у боротьбі з епідемією грипу:

10.11 23:08    
Віктор Янукович: Зараз навколо боротьби з епідемією потрібно згуртувати усі гілки влади та усіх політиків

Лідер Партії регіонів під час сьогоднішнього телемосту з Кіровоградом відповів на запитання глядачів, як він оцінює дії влади у боротьбі з епідемією грипу. Зокрема, він наголосив на наступному:

- Про те, що епідемія прийшла у світ, було відомо ще навесні. Всесвітня організація охорони здоров’я попередила про цю загрозу всі держави, у тому числі й Україну.

Влада до цього не готувалася. Вона не готувалася також і до зими, а підготовка житлово-комунального комплексу до зими - це один із головних аспектів для того, щоб попередити сезонні епідемії захворювань на грип.

Що стосується Міністерства охорони здоров’я, то я скажу, що воно дуже мляво підходило до вирішення цього питання. Ця структура отримала від уряду біля 50 мільйонів гривень для підготовки до епідемії, але не зробила жодного кроку у цьому напрямку. Коли уряд в особі прем’єр-міністра Тимошенко оголосив про карантин, то Міністерство охорони здоров’я не знало, як на це реагувати. Та метушня, яку ми бачимо останнім часом, в тому числі - з боку прем’єр-міністра, крім паніки нічого не викликає.

Ми були свідками, як влада намагалася перелякати український народ, і як деякі непорядні бізнесмени намагалися заробляти на цьому. Ця паніка і метушня у таких справах не потрібні. Моя точка зору така, що зараз, перш за все, потрібно згуртувати всі гілки влади навколо вирішення цього питання, згуртувати політиків, щоб вони організували роботу підприємств, які сьогодні мають можливість виготовляти необхідні ліки, марлеві пов’язки та всі ті засоби, які потрібні для боротьби з грипом.

Щодо закупівель необхідних препаратів за кордоном або отримання гуманітарної допомоги, то це також потрібно робити організовано. Коли люди побачать, що влада працює впевнено і системно, вони відчують свою захищеність.

Оскільки влада вже припустилася багатьох помилок, і не було зроблено нічого суттєвого для підготовки до боротьби з епідемією, то зараз потрібно це якомога швидше виправляти та враховувати всі недоліки.

Відповідаючи на запитання учасника телемосту стосовно можливості випадків зловживань з боку влади під час епідемії, Віктор Янукович сказав:

„Звинувачувати будь-кого у зловживанні або у злочині можна лише тоді, коли для цього є підстави. Я не хочу бути схожим на наших опонентів, які часто безпідставно поливають нас брудом, не дотримуючись моральних принципів та не боячись Бога.

Можу сказати, що всю інформацію, яку ми отримуємо з регіонів, від наших виборців, від наших однопартійців, ми ретельно вивчаємо та за необхідності спрямовуємо у правоохоронні органи. Ми намагаємось на допускати зловживань настільки, наскільки ми можемо на це впливати.

Ми зараз пошили біля мільйона гігієнічних пов’язок. Наступного тижня ми отримаємо з Китаю ще біля 16 мільйонів індивідуальних захисних масок, дещо пізніше - ще 4 мільйони. Ми їх роздаємо безоплатно. Я радий, що та гуманітарна допомога, котру ми зараз намагаємося надавати регіонам України, вже до них доходить. Це – гуманітарна допомога у вигляді індивідуальних пов’язок, у вигляді оксолінової мазі, виробництво котрої було відновлено з нашою допомогою у Лубнах. Ми і надалі будемо продовжувати цю роботу.

Ми намагаємось, щоб ці пов’язки та медичні препарати не потрапили у руки непорядним людям. Ми дуже принципово ставимося до цих питань і будемо робити все, щоб контролювати надання необхідної допомоги людям”.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ПР
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення