Анжеліка Лабунська: Бурштин - це єдине, що може вже завтра допомогти відродженню Житомирщини

Анжеліка Лабунська: Бурштин - це єдине, що може вже завтра допомогти відродженню Житомирщини

07.06 21:26    
Житомирщина має всі шанси для зростання місцевої економіки, бо нам пощастило жити не в пустелі чи на острові серед океану, а на справжній щедрій землі. Проте сьогодні мова йде не про чорнозем, а про те, що під ним. Особливий камінь — бурштин, видобуток якого під контролем громади може успішно трансформуватися у рішення важливих для Житомирщини питань. Однак трансформується, на превеликий жаль, не до обласного бюджету.

Сьогодні Житомирщина має багато соціально-економічних проблем, вирішення яких гальмується відсутністю достатнього фінансування. Наші батьки казали: багатий не той, хто має більше, а той, кому достатньо меншого. І саме так бачить вихід із ситуації недостатнього фінансування соціальних програм керівництво Житомирської обласної ради – треба не чекати, поки хтось нас спасе, а самим шукати механізми і приймати рішення по наповненню скарбниці обласної громади.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська вважає, що підконтрольній громаді області видобуток бурштину - це єдине, що може вже завтра допомогти відродженню Житомирщини. Під час спілкування з депутатами обласної ради голова заявила: «Наша область найбільше постраждала під час Чорнобильської катастрофи і є нагальна проблема будувати новий онкологічний центр (в області один з найбільших показників захворювання на онкологію). На Житомирщині – найбільша кількість учасників АТО, які потребують допомоги і реабілітації. Місцеві дороги у поганому стані, великі проблеми з екологією, серйозна соціальна напруга серед працівників бюджетних установ і пенсіонерів… А добавте сюди фінансування перевезень пільговиків, ПТУ… Треба чесно казати людям - в обласному бюджеті не вистачає коштів на допомогу усім, хто її потребує, але обласна влада шукає вихід із скрутного становища. На мій погляд вихід є – це видобуток бурштину під контролем обласної громади!»

Але сьогодні ми маємо ситуацію, коли у новому законі про видобуток бурштину хочуть закласти норму, яка суперечить ідеї децентралізації: ліцензії на видобуток бурштину будуть продаватися у Києві, а кошти – перераховуватися у державний бюджет, що є ігноруванням інтересів громади Житомирської області. Саме тому, аби громада області мала консолідовану позицію у питанні надання ліцензій на видобуток бурштину, де було б законодавчо визначено фінансові інтереси громади, Анжеліка Лабунська пропонує депутатам обласної ради визначитися з даного питання та прийняти відповідне рішення на засіданні сесії обласної ради.

«Саме громада Житомирської області повинна вирішувати, хто і на яких засадах буде видобувати бурштин на нашій землі» - вважає Анжеліка Лабунська.

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення