Володимир Арешонков про підвищення нардепам зарплат: Як тільки Постанова набере чинності - внесу пропозицію про скасування даної ініціативи

Володимир Арешонков про підвищення нардепам зарплат: Як тільки Постанова набере чинності - внесу пропозицію про скасування даної ініціативи

24.10 12:24    
Житомирський нардеп від БПП Володимир Арешонков на своїй сторінці у Фейсбук так прокоментував скандал навколо підвищеня нардепам зарплат:

"В. Гройсман виступив проти підвищеня нардепам зарплат... Зараз багато хто намагається відмежуватись від цієї абсолютно ганебної ініціативи. Щоправда є й ті, хто її схвалює, як правило це ті колеги - депутати, які мають мільйонні і мільярдні статки і далекі навіть від уявлення про те, як виживає основна маса людей. Сьогодні чув коментар колеги, земляка - нардепа на 112 каналі, який сказав, що "українські депутати не повинні виглядати злиднями перед колегами - європейцями і що насправді всі хочуть підвищення зарплати".

Я категорично це спростовую. Наші партнери - європейці навпаки дивуються тому, як живуть наші високопосадовці, на яких автівках пересуваються на фоні злиденності країни в цілому. Цей дисонанс вражає кожного, хто приїздить до України.

Особисто мені не соромно за те, що я значно відрізняюсь від багатьох колег, якщо брати до уваги вартість мого одягу, взуття і аксесуарів та й статків загалом.
А тепер безпосередньо щодо горезвісної Постанови. Я стверджую що велика частина депутатів дійсно в очі не бачила п. 3 та 4., якими регулюється фінансове забезпечення. Чому не бачила? Поясню, абсолютно не виправдовуючись за те, що я особисто своїм голосуванням за цю Постанову припустився не просто помилки. Це той факт моєї роботи в парламенті, за який не може бути виправдання. Я публічно зізнаюсь у не достатньо відповідальному підході до вивчення зазначеного документу, що був запропонований до голосування, бо не хочу бути негідником в очах суспільства. По процедурі розгляду ставляться на голосування включені до Таблиці пропозиції до проекту закону про Державний бюджет України.

Їх було понад 1000. Можете уявити собі обсяг цього документу? І от у цьому контексті я стверджую, що нас, нардепів, перетворили на статистів, бо на вивчення документів просто катастрофічно не вистачає часу. Порядок денний пленарного засідання на 20 жовтня 2016 року я особисто отримав на електронку: (20 жовтня, 01:00
Надсилаємо порядок денний засідання Верховної Ради України 20 жовтня 2016 року. станом на 01 год. 20.10.2016.) – це повідомлення в поштовій скриньці.
Регламент Верховної Ради України. Стаття 156. Підготовка проекту закону про Державний бюджет України на наступний рік до першого читання
П.5. Проект постанови Верховної Ради щодо висновків та пропозицій до проекту закону про Державний бюджет України на наступний рік, а також таблиця пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи надаються народним депутатам не пізніше ніж за два дні до розгляду Верховною Радою України. Підкреслюю :"не пізніше, ніж за 2 дні"...Зверніть увагу, коли була зареєстрована Постанова «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік»: 20.10.2016 року. Тобто, і таблицю пропозицій, і Постанову депутати отримали безпосередньо перед голосуванням. Тобто, грубо порушено Регламент, і це відбувається систематично, я це стверджую, бо через це ми всі стаємо заручниками ситуації.

І наступне, що хочу сказати. Всі ми чули, як «обурюються» щодо підняття зарплати, чого вони нібито не хочуть, Юлія Володимирівна, Ляшко, опозиціонери, позафракційні. Але чому ніхто з них не лежав під трибуною, чому не оголошував про голодування та про інші радикальні речі? Перегляньте стенограму пленарного засідання 20 жовтня. Ніхто з них під час обговорення, безпосередньо перед голосуванням, ні слова не сказав про те, що є така ініціатива і що вони категорично проти того, що якісь "скотиняки" хочуть підвищення зарплат. А втім, серед авторів даної Постанови Василь Амельченко з Радикальної партії та Іван Крулько з «Батьківщини». Як же так? Представники цих політичних сил це ініціювали, а лідери проти? Таке може бути апріорі? Ні, звичайно ж. Але це просто невеличка аналітика стосовно того, що «чужими руками добре жар загрібати».

Ще раз стверджую, що як заступник голови Регламентного комітету внесу пропозицію про скасування даної ініціативи, як тільки Постанова набере чинності. Не уявляю, як взагалі вона могла з»явитись і як на це погодились урядовці, адже вони разом з профільним Бюджетним комітетом готували дану Постанову, а тепер В.Гройсман говорить «я не я, і хата не моя». Інше питання – підвищення зарплат має відбутись уже в цьому році. Як це можливо зробити, адже затверджений кошторис парламенту на поточний рік ніхто не змінював, а суб»єкти ініціативи мали б пояснити, де на це взяти асигнування. Натомість, все зробили тихо, шито – крито, що дуже скидається на аферу і підставу. Я такої дискредитації не потерплю"
, - обурюється наш земляк, народний депутат.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення