Ірина Ярмоленко: Лояльність депутата – запорука прийняття бюджету

Ірина Ярмоленко: Лояльність депутата – запорука прийняття бюджету

14.03 11:00    
9 березня відбулася сесія Житомирської ради під час якої депутат Ірина Ярмоленко запропонувала не голосувати за програми розвитку міста, які не мають "KPI". "Рупор Житомира" зустрівся з Іриною для того, аби дізнатися детальніше, чому вона виступила проти деяких програм.

- Чому ви не голосували за деякі програми розвитку міста?
- Я є противником хаотичного тринькання грошей громади. Я проти, що чиновники не вказують конкретних цілей та результатів від тих чи інших проектів, на які вони просять гроші.

- Але Вас підтримали лише кілька депутатів? Всі інші виходить хочуть , аби гроші витрачалися неефективно?
- Саме так я би окреслила позицію тих, хто голосував інакше. Мені прикро, що у нас дріб'язкових рівень політичної дискусії. Депутати домовилися з міським головою, що в їхніх округах будуть поліпшення, а з деякими домовилися і про те, що на їхні фірми отримають підряди чи роботу. Ось і уявіть, чи могли депутати проголосувати проти того, щоб бюджетні гроші пішли в округа, на їхні підприємства чи підприємства наближених осіб. Але ж це не серйозно по відношенню до розвитку всього міста.

- Про кого йде конкретно мова?
Я не буду вдаватися в прізвища, принаймні цього разу. Якщо в цьому є корупційна складова - нехай цим займаються правоохоронні органи. Насправді , сподіваюся, що зможу в подальшому переконати деяких колег, що ми прийшли розвивати місто, а не власні фірми(за кошт ради робити лише ремонт шкіл, комунальних підприємств, де працюють, друкувати книг, які публікують, замовляти канцелярію для ради у конкретних депутатів і т д).

- Але, Ірино, депутат зі "Свободи" Махорін зауважив, що Ви займаєтеся бюрократією , бо навіть у старих програмах є речі, які термінові для виконання?
- Бюрократія - це те що, затягує в довгий паперовий процес. А у чиновників було півроку, щоб підготувати прогнозовані результати, що буде якщо ми витратимо 100 гривень, 100 тисяч, чи 100 мільйонів. Вони ж цього або не хочуть, або не вміють робити, і "Свобода" виходить підігрує таким. І міському голові, який покриває таку ситуацію в раді.
Термінового на разі нічого не було, і рада могла, як би хотіла контролювати ефективне використання коштів не підтримувати старі , скопійовані у колишнього мера, програми. Але особиста інтереси переважили більше. Тому і весь "Фейсбук" говорить, що 9 березня депутати розпиляли і «роздерибанили» близько 300 млн. Я ж закликала до ефективного розпоряджання коштами.

-Що таке KPI, як розшифровується? Чи доведена ефективність методу. Приклади використання в інших країнах.
- Key Performance Indicators, ключові показники ефективності. Це індикатори, які оцінять ефективність витрачання грошей. Весь бізнес вимірює гроші лише так, всі успішні компанії. Все доведено без нас. Нам залишається лише думати не лише про свої шкурні питання, а про майбутнє міста. Бо на разі Ви бачите, що ремонт на Польовій, що викладання плитки, що відкриття "Дому української культури" увінчується скандалами. Так буває, якщо тринькати бюджетні гроші, це ж гроші не з власної кишені.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення