Арсеній Яценюк: Зніму з корупціонерів три шкури

Арсеній Яценюк: Зніму з корупціонерів три шкури

22.12 23:14    
Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV виклав свою програму боротьби з корупцією.

«У мене є чітка програма – вона має назву «Новий курс». У мене є чотири цілі: нова індустріалізація, або модернізація країни, промислове сільське господарство, здорова і освічена нація і боєздатна армія. Це не гасла - це цілі. Але ці цілі нічого не варті, якщо не подолати найбільшу біду і не оголосити війну корупції», – підкреслив політик.

Він розділив корупцію на дві складові - політичну і економічну. «Жадоба до влади продукує жадобу до грошей і навпаки. Починати треба з політичної корупції, - зазначив політик. – Вона сконцентрована у Верховній Раді України – це закрите акціонерне товариство. Там два акціонери, дві фірми, які представлені у вигляді так званих партій. Хіба це та політична система, яка представляє народ? Я вже не кажу про персоналії депутатів, я вже не кажу про виборчу систему».

Арсеній Яценюк підкреслив, що першим кроком у боротьбі з політичною корупцією мають стати перевибори парламенту. Але вибори повинні відбуватися за новою системою – за відкритими списками, коли голосують за конкретного депутата, який представляє той чи інший регіон і певну партію. Те саме необхідно зробити на місцевому рівні.

«Коли ідеться про економічну корупцію, без жорстких і радикальних дій нічого не вдасться зробити», - сказав кандидат у президенти. Вихід він вбачає у створенні Національного антикорупційного комітету, зі статусом військового формування, що підпорядковуватиметься напряму президентові. Окрім цього, зазначив політик, необхідно посилити відповідальність - до по життєвого ув’язнення - за корупцію, хабар і винесення суддею неправосудного рішення. «Це те, що треба робити негайно», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він також виступає за те, щоб зобов’язати державних службовців декларувати не тільки свої доходи, але й видатки. «Фактично правоохоронній системі треба дати можливість з’ясувати, за що живуть чиновники», - додав політик.

«І, напевно, останнє, що стосується корупції: президент повинен починати з себе. Це буде правильно. І коли я кажу про свою особисту позицію, то мені нічого боятися. У мене немає закордонних рахунків, закордонних вілл, дач і всього іншого. У мене в декларації все, що є. Як майбутній президент я внесу в парламент питання про скасування недоторканості, насамперед із президента. З себе я недоторканість зніму, а з них усіх я зніму три шкури!» - заявив Арсеній Яценюк.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: frontzmin
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення