До кінця місяця майже 340 тисяч жителів Житомирщини отримають доплату до пенсій за жовтень

05.10 14:15    
Ухвалення Парламентом України пенсійної реформи дозволяє перейти до практичної реалізації всіх ініціатив, і тому важливо максимально швидко провести всю роботу на місцях, аби пенсіонери отримали перераховані пенсії в жовтні. На Житомирщині до кінця жовтня майже 340 тис. або 87% пенсіонерів зможуть отримати доплату згідно з перерахунками за додатковими відомостями.

Про це йшлося під час спеціальної селекторної наради сьогодні, 5 жовтня, під головуванням Прем’єр-міністр України Володимира Гройсмана. Участь в селекторі взяли голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, міський голова Сергій Сухомлин та начальник Головного управління Пенсійного Фонду України в області Іван Заінчковський.
До кінця місяця майже 340 тисяч жителів Житомирщини отримають доплату до пенсій за жовтень

«Український парламент ухвалив реформу пенсійної системи, її мета – створення справедливої системи пенсійного забезпечення. Маємо рекордну кількість голосів «за», і зараз ми переходимо до практичного впровадження рішень. Це масштабна робота, яку треба провести в стислі терміни. Просив би організувати належним чином роботу, повідомити кожному пенсіонеру про розмір підвищеної пенсії та зробити перерахунки коштів за жовтень. Нагадую, що ми вводимо автоматичну індексацію пенсій щороку. І з жовтня мінімальна пенсія становить 1452 грн», – зазначив Володимир Гройсман.

За словами голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича область на 100% готова до перерахунку пенсій у жовтні. За необхідності органи Фонду на Житомирщині будуть працювати 24 години на добу. І майже 340 тисяч пенсіонерів, які чекають на збільшення виплат, до кінця місяця отримають доплату згідно з перерахунками органів ПФУ.

За інформацією Головного управління ПФУ в Житомирській області, 4 жовтня вже розпочато фінансування виплати пенсій за жовтень через поштові відділення та банківські установи у встановлених розмірах на суму 695 млн грн. Для виплати пенсій в підвищених розмірах жителям Житомирщини за попередніми підрахунками необхідно збільшити щомісячне фінансування майже на 130 млн грн, а до кінця року – на майже 400 млн грн. Кошти використовуватимуть із перевиконання планових показників із надходження єдиного внеску, яке станом на 1 жовтня становить майже 420 млн грн.

Також фахівці управління вже провели тестування програмного забезпечення та всі невідкладні роботи щодо підготовки до проведення масових перерахунків пенсій, який буде проведено в два етапи:

I етап – осучаснення заробітної плати та зменшення величини оцінки страхового стажу до 1%, з якого обчислена пенсія, та розрахунок нового розміру пенсії з використанням прожиткового мінімуму, який встановлений на 1 травня 2017 року;

II етап – перерахунок пенсій з використанням прожиткового мінімуму, встановленого на 1 грудня 2017 року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення