Вперше пенсіонери області отримали «живі гроші» на оплату комунальних послуг

Вперше пенсіонери області отримали «живі гроші» на оплату комунальних послуг

04.03 17:51    
«Живі гроші» на оплату комунальних послуг почали отримувати пенсіонери Житомирщини разом із підвищеними пенсіями вже із сьогодні, 4 березня.

Старт монетизації субсидії, яка спрямована на добробут кожної української родини, дав Президент Петро Порошенко у лютому. Адже переконаний, що монетизація – це не тільки «живі гроші», а й довіра до людей та виховання звичок ефективного використання енергоресурсів.

Пенсіонери – категорія громадян, які першими починають отримувати готівку на власну пенсійну картку або через Укрпошту.

Жителька Чуднівського району пані Марія вже отримала повідомлення із банку про 2 перекази – збільшену пенсію та нарахування субсидії.

«На телефон уже надійшла смс про те, що на рахунку маю 2 суми – нараховану пенсію та субсидію за лютий. Якщо підвищення пенсії у мене незначне – 100 гривень, то розмір субсидії чималий – 1970 гривень. Але так, як лютий був місяцем нехолодним, я змогла зекономити на опаленні, і відповідно кілька сотень гривень зможу витратити на продукти. Це дуже зручна форма субсидії – я відразу бачу суму і можу розрахувати, як і коли її використаю», – говорить пані Марія.

Із березня разом із підвищеними виплатами пенсіонери Житомирщини отримають готівку на оплату послуг за лютий, у квітні – за березень, у травні – за квітень.

Загалом в області «живі гроші» у вигляді субсидії отримуватимуть близько 137 тисяч родин, з яких 86,5 тисяч – пенсіонери.

Водночас зауважимо, що комунальні рахунки за лютий 2019 року субсидіантам надійдуть без відображення субсидії. Її у березні видадуть грошима тим, кому допомогу призначено з 2018 року. Ними субсидіант має самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі. Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використати на власні потреби.

Також з березня таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги на руки і мають самостійно розрахуватися за спожитий у лютому газ, електроенергію, воду та тепло.

Усі одержувачі житлових субсидій, які НЕ є пенсіонерами та користуються допомогою з 2018 року, з 12 березня зможуть забрати свою монетизовану субсидію у будь-якому відділені Ощадбанку. Потрібен лише паспорт та ідентифікаціний код. Немає жодної прив’язки до місця реєстрації громадянина, якому призначено державну допомогу для оплати комунальних платежів.

Для зручності субсидіантам, які не є пенсіонерами, запропоновано перед відвідуванням банку ПРОЙТИ РЕЄСТРАЦІЮ на офіційному сайті https://www.oschadbank.ua/ua/sb або в Контакт-центрі Ощадбанку за тел.: 0800210800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України). Це дасть субсидіанту змогу самостійно обрати найближче відділення, зручний час та дату для отримання субсидії без черг.


Нагадаємо, що пенсіонери Житомирщини вже почали отримувати підвищені пенсії із доплатами.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення