З початку поточного року майже 281 млн грн аліментів було стягнуто державними виконавцями області на користь дітей

09.10 16:45    
З початку поточного року майже 281 млн грн аліментів було стягнуто державними виконавцями області на користь дітей

280,9 млн грн – саме стільки аліментів стягнули державні виконавці Житомирщини на користь дітей за 9 місяців нинішнього року. Це на 39,6% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Такі показники озвучив журналістам під час пресконференції, що відбулася сьогодні в Головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області, начальник Управління державної виконавчої служби Петро Данилишин.
      
Він повідомив про те, що  додатково діти отримали  3,4 млн грн від штрафів, які сплатили їхні несумлінні батьки за тривале накопичення аліментної заборгованості. Чим більший термін такої несплати, тим більше коштів отримають діти: понад 1 рік заборгованості – 20% від загальної суми боргу, 2 роки – 30%, більше 3 років – 50%. З початку дії таких нововведень (з вересня 2018 р.) органами державної виконавчої служби області стягнуто понад 4 млн грн «штрафних» коштів.
            
Дітям також було перераховано 347 тис. грн за виконання їхніми батьками – злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт. Всього ж з початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває (а перший пакет набрав чинності 6 лютого 2018 р.) державними виконавцями області складено 2109 протоколів про адміністративне правопорушення боржників за ст. 183-1 КУпАП, а судами області задоволено та винесено 513 постанов про накладення на боржників стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Ці роботи вони виконують у 21 районі області та у м. Житомир. 
       
Непоодинокі випадки, зазначив Петро Данилишин, що боржник не може фінансово утримувати дитину, бо не має роботи. Завдяки тісній співпраці територіальних органів державної виконавчої служби Житомирщини з міськими й районними філіями обласного центру зайнятості та Управлінням Держпраці в області, що стала можливою після укладення Міністерством юстиції  у січні 2019 року з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці двох меморандумів про співробітництво, наразі 161 боржник звернувся до центрів зайнятості області. З них 96 – боржники зі сплати аліментів. Працевлаштовано  48 боржників, з яких 26 – неплатники аліментів. Найбільше працезайнятих стало в Овруцькому районі – 28.
         
Керівник Управління державної виконавчої служби докладно зупинився і на проблемі ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати підприємствами, що порушують трудові права своїх працівників. З початку поточного року державні виконавці стягнули з таких суб’єктів господарської діяльності різних форм власності понад 6,3 млн грн заборгованої  заробітної плати на користь 726 працівників. 
          
Наразі найбільшими в області підприємствами-боржниками залишаються: дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» з боргом 8,9 млн грн (у 2019 році стягнуто 2,2 млн грн), ДП «Поліськгеодезкартографія» (стягнуто 1,5 млн грн), ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» з боргом 977 тис. грн (стягнуто 366 тис. грн).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення