На Житомирщині кредити вже «продають» разом із квартирами!

На Житомирщині кредити вже «продають» разом із квартирами!

23.02 15:02    
Як стало відомо Інтернет-порталу «Рупор Житомира», вже звичним явищем для Житомира стала пропозиція продажу квартири… з можливістю «переоформлення» кредиту. І ось чому.

Чи не найбільше з усіх відчули на собі відчули наслідки фінансової кризи ті, хто оформив кредит на нерухомість чи автомобіль. Чимало позичальників, які вже навіть встигли освоїтися у новеньких квартирах, вимушені їх продавати, адже не можуть погашати кредит.

Газета «Замок Володарів», як приклад, наводить родину мешканців обласного центру Олега Костюченка, котра погасити кредит на будинок не змогла. Тому вирішили нерухомість продати. Як бути із заборгованістю, порадили в агентстві нерухомості – переоформити кредит на іншу людину закон цілком дозволяє.

«За будинок просимо 65 тисяч доларів, - говорить Олег Володимирович. Із них 50 тисяч – заборгованість за кредитом. З банком домовилися, що для нового власника умови позики зберігатимуться, а вони у нас добрі – лише 13 відсотків річних у доларах.»

Така процедура починає користуватися попитом у тих, хто хоче придбати житло. Все частіше ті, хто не може погасити кредитне зобов’язання, вирішують продавати придбану у кредит нерухомість.

«Така можливість «переоформлення» - це своєрідний спосіб зняти з себе зобов’язання за кредитом, - консультує банківський експерт Олександр Улановський. – Для тих клієнтів, які мають нерухомість у заставі, саме квартира є забезпеченням цього кредиту.»

Найпростішим варіантом є все ж випадок, коли покупець квартири приходить уже з наявною сумою. У такому випадку кредитна заборгованість власника квартири погашається за рахунок коштів покупця, а сама нерухомість вивільняється з-під заборони.

В іншому випадку покупець оформляє кредит на необхідну суму й цими коштами погашає позику продавця нерухомості. Тобто покупець бере кредит, щоб закрити позику власника нерухомості. Після цього квартира стає вільною для відчуження, а тому може укладатися договір купівлі-продажу. Кредит покупець оформляє, як правило, на меншу суму, ніж вартість квартири, тобто частину вартості нерухомості покупець повинен внести з власних коштів.

«Банки йдуть назустріч у подібних випадках кредитування, адже таким чином позбавляють себе зайвого клопоту. Кредит на нерухомість все-таки буде погашатися, а фінустанові не потрібно буде застосовувати до позичальника, який не може погашати заборгованість, штрафних санкцій» - підсумовує Олександр Улановський.

Загалом термін, на який видадуть покупцю кредит, його сума, а також відсоткові ставки та умови кредитування залежать від банку. Вони можуть бути такими ж, як у продавця нерухомості, а можуть змінитися


За матеріалами газети «Замок Володарів»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення