У Житомирі професійний рівень Асоціації (АФНУ) нерухомості постійно розвивається

17.11 09:15    
«Ми повинні на високому професійному рівні працювати разом з представниками влади,громадських та політичних об’єднань, інвесторами,забудовниками,банківськими установами для найбільш швидкого виходу з кризи …» розказав у своєму інтерв’ю Голова Житомирського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів ) України Зайченко В.В.

- За останні півроку Житомирське обласне відділення АФНУ провело чимало заходів, які сприяли розвитку організації. Як Вам вдалося за цей короткий період налагодити роботу АФНУ в Житомирі?
- Всі пересічні громадяни України, патріоти своєї держави та рідного міста сьогодні йдуть на вибори,бо хочуть жити в сильній та стабільній державі ,а житомиряни - в обласному центрі європейського рівня . Що ж стосується заходів ЖОВ АФНУ, то вони були спрямовані на об’єднання операторів ринку нерухомості в Житомирській області , на допомогу самим членам Асоціації фахівців з нерухомості в Житомирі, операторам ринку нерухомості та клієнтам, які постраждали від кризи. Сьогодні всім тяжко і губернатору , і меру, і простій молодій сім’ї, яка лишилася роботи, а ще й квартира придбана у кредит,і наш професійний обов’язок - допомогти по можливості всім,хто до нас звертається.

І саме тому, в червні цього року ЖОВ АФНУ було проведено круглий стіл, при підтримці АФНУ та за участю Президента АФНУ, представників влади м. Житомира,будівельників та фахівців з нерухомості Житомирщини по спільним шляхам виходу з кризової ситуації на Україні.

Наприкінці липня 2009 року за активною допомогою Президента АФНУ Шульги А.В. та Віце-президента Злидня С.А., ЖОВ АФНУ провело курси по антикризовій програмі навчання «Операції з житловою та нежитловою нерухомістю на території України» з 35-ю членами нашого відділення, які успішно здали екзамени і отримали свідоцтва та сертифікати і внесені у реєстр сертифікованих фахівців (рієлторів)України. Це були перші навчальні курси у м. Житомирі і ми плануємо до кінця цього року провести ще одні такі курси, бажаючі вже є. В жовтні цього року, за моєю ініціативою, ми провели зустріч з керівництвом Universal Banka,які презентували нам умови кредитування під заставу нерухомості, відповіли на чисельні запитання наших членів та запросили до співпраці.

11.11 2009 року ми, разом з керівництвом будівельної компанії ТОВ» Олвіта –Буд», банківськими установами: ОД ВАТ» ОЩАДБАНК», ОД ВАТ»Укрексімбанк»,БМ Банк ,які кредитують під купівлю нерухомості, директорами агентств нерухомості,ЗМІ провели круглий стіл на тему «Плідна співпраця забудовників, банківських установ та рієлторів Житомирської області». На круглому столі і будівельники, і банкіри визнали вагому роль фахівців з нерухомості по виходу з кризи, та відмітили що, сьогодні - вона особливо значна.

Всі ці проведені нами заходи і обговорення проблем,які склалися у нас у Житомирській області, підтверджують моє особисте бачення, що ми повинні найбільш активніше працювати на високому професійному рівні, разом з представниками влади, громадських та політичних об’єднань, інвесторами, забудовниками , банківськими установами для найбільш швидкого виходу з кризи та прикладати максимум зусиль, щоб наше місто заполонили нові добротні і красиві багатоповерхівки , а у бюджеті постійно були гроші.


Професійний рівень Асоціації (АФНУ) нерухомості в Житомирі постійно розвивається



- Навіщо Ви в АФНУ? Які переваги має ріелтор, який входить до АФНУ?
– В АФНУ я з 2002 року і тільки наша Асоціація організована для представництва та захисту соціальних,економічних , творчих та інших спільних інтересів своїх членів та формуванню цивілізованого ринку нерухомості в Україні,надає новітні технології для роботи,надає фінансову та іншу підтримку на розвиток ,навчання та інші направлення діяльності її членів. Особисто мені Асоціація надала багато досвіду,допомогла у вирішенні багатьох юридичних та практичних питаннях. З 2005 року я- сертифікований фахівець і дуже вдячний за це Асоціації та її керівництву.

- Що Ви можете сказати про відносин з іншими операторами ринку нерухомості, а саме з ЖАРК (Житомирська Асоціація Рієлторських Компаній)? Ні для кого не є секретом, що ця громадська організація теж активно розвивається в м. Житомирі.

- Сьогодні на ринку Житомира працює значно менше операторів, впевнено можна сказати, що залишилися працювати, лише ті ,хто любить свою професію – рієлтор і не збирається її міняти. Серед усіх, значну роботу на ринку нерухомості Житомира проводить і Житомирська Асоціація Рієлторських Компаній(ЖАРК),три члена ,з якої на чолі з президентом ЖАРК Гордійчуком Д.В,є членами ЖОВ АФНУ. Разом з ЖАРК , ми - за формування цивілізованого та прозорого ринку нерухомості в Житомирі. У найближчий час плануємо провести на цю тему круглий стіл. З іншими операторами ринку нерухомості – доволі дружні ділові стосунки, бо нелегка наша професія.

- Які гострі питання виникають на ринку нерухомості Житомира?
- На мій погляд проблем чимало,а сама основна проблема-це наш - нецивілізований ринок, на якому все ж таки дуже мало пропозицій, які влаштовували б наших клієнтів, це стосується і квартир у нових будинках. Також багато клієнтів, не звертаючись до професіоналів, отримують «будь - яку» послугу,а потім або довго шукають «агента»,або рахують збитки. Сьогодні,в період кризи,нажаль клієнтів обманюють набагато частіше.

- Якими ви бачите перспективи на Житомирському ринку нерухомості у 2010 році?
- Надавати прогнози це завжди небезпечно, а в кризу тим більш, але більш як за 10 років роботи на нашому ринку,це не перша криза і моє бачення таке-нового, якісного житла у Житомирі у 2010 році запропонують дуже мало,щоб наситити ринок, а старі «хрущі» і 20-35 річні, так звані,» будинки нового планування» покупці вже сьогодні перебирають. Тому ,я міркую, до моменту здачі в експлуатацію, у2010 році покупці придбають все нове житло, яке залишиться на ринку,що може підняти ціну на нові квартири, а це може потягнути за собою і підвищення ціни на вторинному ринку. А якщо до цього добавити, що люди отримають депозити та зароблять на «виборах», то я не думаю, що при всіх цих факторах ціни підуть вниз . Статистика на ринку нерухомості Житомира, з червня 2009 року по жовтень включно показує, зростання ціни за кв. м на 35-55 доларів США,в залежності від району.

- Що ЖОВ АФНУ планує на майбутнє Житомирі?
- Планів багато. Насамперед, саме головне, щоб наші житомиряни від грипу не постраждали, бо це наші колишні і майбутні клієнти. Також плануємо, разом з ЖАРК та іншими провідними директорами агентств з нерухомості , швидше зробити цивілізований ринок в Житомирі , об’єднав зусилля . Проводити професійні навчальні курси по операціям з житловою та нежитловою нерухомістю, обмінюватись досвідом з іншими операторами ринку та надавати клієнтам посередницькі, юридичні,консультаційні, маркетингові,консалтингові, оцінювальні , дизайнерські та інші високоякісні послуги.

Інтерв’ю провів Форест С.В, член національної спілки журналістів

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення