Житомирська митниця ДФС перерахувала понад 520 млн. грн. до державного бюджету

Житомирська митниця ДФС перерахувала понад 520 млн. грн. до державного бюджету

25.04 15:42    
У січні-березні 2017 року Житомирська митниця ДФС перерахувала до державного бюджету податків та зборів у сумі 524,8 млн. грн.

За результатами контролю за правильністю визначення митної вартості, коду товару та країни походження до бюджету додатково перераховано 12,1 млн. грн. Найбільшого росту надходжень митних платежів досягнуто при митному оформленні:

- сировинних товарів 368,8 млн. грн. (13,6 млн. $), загальна вага імпорту яких склала 46,2 тис. тонн. Найбільший відсоток в обсягах імпорту за вартісними показниками займають наступні товари: бітум, олива моторна, кокс, портландцемент;

- готової продукції на загальну суму 1738,8 млн. грн. (64,2 млн. $), загальна вага імпорту склала 57 тис. тон. Найбільший відсоток в обсягах імпорту за вартісними показниками займають наступні товари: добрива, вагони, відходи з пластмаси, машини сільськогосподарські.

Нагадаємо, що завдяки перевиконання Житомирською митницею ДФС плану митних надходжень до бюджету, в березні забезпечено 20 млн. грн. на розвиток автомобільних доріг загального користування Житомирської області. Це передбачено Порядком спрямування 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів, визначених у розписі державного бюджету за загальним фондом, до спеціальних фондів обласних бюджетів та бюджету м. Києва, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16.09.2015 року №726 зі змінами.

На обліку у Житомирській митниці ДФС перебуває 2616 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Одним із завдань митниці є реалізація механізму спрощення процедур, інформації, документації та часу, який витрачається на виконання митних та інших формальностей для суб’єктів.

Сьогодні, в умовах сприяння та налагодження партнерства між митницею та суб’єктами за допомогою прозорих та ефективних процедур, актуальним залишається завдання митниці щодо забезпечення ефективності контролю руху товарів та забезпечення в такий спосіб безпеки інтересів держави і наповнення державного бюджету.

Забезпечуючи ефективний митний контроль, пов’язаний із системою динамічного планування надходжень до державного бюджету, за три місяці оформлено 23 023 митні декларації та надано 884 картки відмови, майже 4 % від загальної кількості оформлених митних декларацій. Необхідно також зазначити, що у картки відмови, вносяться причини відмови із зазначенням норм законодавства, які не дотримано, наводяться роз’яснення щодо вимог, виконання яких забезпечує можливість прийняття митної декларації, митного оформлення, випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення. Крім того, у всіх рішеннях про відмову зазначена інформація про порядок його оскарження, відповідно до глави 4 Митного кодексу України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення