Сергій Гаращук: Енергія має ціну - потрібно навчитись її рахувати

Сергій Гаращук: Енергія має ціну - потрібно навчитись її рахувати

23.06 12:25    
Можливостей для енергозбереження в багатоквартирному будинку є достатньо для ефективного та дешевого вирішення проблем втрат енергоресурсів. До такої думки зійшлись учасники семінару до "Європейського тижня сталої енергії" на якому голови ОСББ, представники ВЖРЕПів, влади та активні громадяни говорили про діючі можливості модернізації будинків. Відбулось все сьогодні, 23 червня, в Центрі розвитку місцевого самоврядування.

"Енергія має ціну. Нам, врешті, потрібно навчитись її рахувати. Тому ми активно працюємо над зміною позиції житомирян, та і самих посадовців, стосовно енергоефективності", - переконував Сергій Гаращук, директор департаменту бюджету та фінансів міської ради.

У програмі семінару заплановані лекції та дискусії на теми пов'язані із проблематикою балансоутримувачів багатоквартирних будинків, джерела фінансування термомодернізації будівель, встановлення ІТП (індивідуальний тепловий пункт), енергоаудиту, систем утеплення та теплових насосів.

"Ми маємо показати активним житомирянам, як можна зекономити та зберегти ресурси. Сьогодні таких можливостей є безліч, але знають про них обмаль людей. Ми це маємо виправити", - розповіла Оксана Рафальська, регіональний експерт проекту IFC "Енергоефективність у житловому секторі України".

Виступали перед учасниками представники приватного бізнесу, які розповіли про сучасні технології утеплення та про вартість виконання проектів енергоефективності.

"Ми використовуємо європейської якості матеріали, перевірені практикою та часом. В середньому рівень економії після впровадження проекту становить понад 40%", - розповів Віталій, представник приватної компанії, яка займається реалізацією енергоефективних проектіа.

В авангарді модернізації застарілого житла у Житомирі сьогодні знаходяться ОСББ. За останні два роки їх кількість значно зросла.

"На сьогодні у Житомирі вже створено 225 ОСББ. Всього у місті понад півтори тисячі житлових будинків із яких 1100 відносяться до ВЖРЕПів. Організації співласників мають більше можливостей до впровадження змін, тому ми активно працюємо над збільшенням кількості ОСББ", - поділився Артем Ражев, начальник управління муніципального розвитку міської ради.

Крім того у Житомирі вже видано 14 кредитів для ОСББ на енергоефективні проекти. Семінар триватиме до 15.30, відвідати лекції можуть всі бажаючі. Крім того сьогодні з 12.00 на вулиці Михайлівській відбудеться щорічна ярмарка енергоефективності.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення