На Житомирщині проходить фестиваль «Моя Україна піснями дзвенить». ФОТОрепортаж

23.04 15:25    
Як стало відомо Інтернет-порталу Рупор Житомира, справжнє свято української народної музики та пісні відбулося у Бердичівському педагогічному коледжі. 22 квітня в рамках зустрічі регіонального методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи, вихователів гуртожитків та викладачів і методистів музичного виховання, було проведено фестиваль «Моя Україна піснями дзвенить». В ньому прийняли участь міські та регіональні музичні колективи. На сцені виступили 40 студентів та 18 викладачів-керівників.

За повідомленням Бердичева Делового розпочав фестиваль народний жіночий хор Бердичівського педагогічного коледжу під керівництвом Ліни Зелянської. Після них свою творчість показали гості з міста Ржищів: тріо «Ключі» під керівництвом заслуженого працівника культури Миколи Дейнего, та вихованці Миколи Горбача вокальне тріо «Мрія» та фольклорний ансамбль «Співаночки». Місто Прилуки та фольклорний ансамбль «Горицвіт» під керівництвом Олени Берези порадували слухачів піснею «Віночок». Для любителів автентичного співу виступив вокальний ансамбль «Лебедоньки» з міста Лебедин під керівництвом Гуру Вікторії. Слід відзначити і виступи 2-х чоловічих хорів: «Троїсті музики» керівник Анатолій Якименко, та вокальний ансамбль «Юнь» під керівництвом Миколи Миронця. Техніку сольного вокального співу показали Нощенко Олег з міста Коростишів та Сошніков Роман з міста Бердичева. А Волотовська Анна заспівала чудову колискову. Свою творчість також показали гості із міст Путівель та Богуслав. Дует «Горюночки» (керівник Капіна Тетьяна) та ВІА «Співаночки» (Трачук Зоряна) виконали свої композиції.

Яка ж пісня без танцю? Тому на фестивалі були представлені і танцювальні колективи. Під керівництвом заслуженого працівника культури Ольги Москаленко ансамбль «Волошки» виконав український народний танець з віночками. А зразковий ансамбль народного танцю «Радість» (БДЮ ім. Разумкова) порадував усіх присутніх жартівливим танцем.

На завершення фестивалю заступник директора Бердичівського педагогічного коледжу з виховної роботи Любарець Олена Георгієвна вручила всім колективам диплом учасника фестивалю, та за давнім українським звичаєм подарувала гостям коровай – як символ гостинності нашого міста. Закінчилося свято виступом народного хору «Полісся», якому глядачі аплодували стоячи.

Фестиваль «Моя Україна піснями дзвенить» залишив у присутніх приємні враження. Гості змогли насолодитися чудовою та милозвучною українською піснею, та дізнатися багато цікавого про історію виникнення та розвиток Української музики. Сподіваємось, що наступного разу ще більше людей відвідає фестиваль, щоб відчути як торкнеться до душі щира, українська пісня...

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення