Японія подарувала Житомирському Управлінню МНС медичне обладнання. ФОТО

26.04 15:23    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в прес-службі ГУ МНС України в Житомирській області, Надзвичайний і повноважний Посол Японії в України пан Тадаші Іздава вручив медичному центру Головного управління МНС в області
дарчу на апарат ультразвукового дослідження (вартістю близько 300 тисяч гривень!)

23 роки тому – у 1986 вибух на Чорнобильській атомній електростанції раптово зробив Україну сумно відомою усьому світові. В 1986 році з 9 по 23 травня 289 працівників пожежної охорони Житомирщини вступили у жорстоку боротьбу з некерованою радіацією. Наслідки той жахливої незримої війни не пройшли безслідно. 65 пожежних померли від хвороб, що спричинила радіація. Смерть продовжує забирати життя вогнеборців, особливо це відчутно в останні роки. 77 із них стали інвалідами, працювати залишилось лише 22, але їм теж дається взнаки перебування в зоні. Усі вони мають серйозні захворювання серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату та ряд інших хвороб, обумовлених руйнівною дією колись отриманих великих доз радіаційного опромінення.

Для деяких Чорнобиль як спалений аркуш – нащо вже про нього згадувати. Деякі ж пам’ятають загиблих і шанують. Про живих піклуються і допомагають.
Значною опорою ліквідаторів стала благодійна акція асоціації “Чорнобиль-Тюбу”, яка опікується ними з 1993 року. За цей час організація надавала допомогу чорнобильцям в лікуванні та оздоровленні, придбанні ліків та інвалідних візків. Сім’ї загиблих систематично підтримуються матеріально та продуктами харчування.

У 2006 році для обстеження у першу чергу чорнобильців та працівників, які несуть службу у зоні і беруть участь у ліквідації пожеж на радіаційно забрудненій території, Головним управлінням МНС в області було відкрито медичний центр.

За підтримки «Чорнобиль-Тюбу» з липня 2006 року по березень 2007 року було проведено оснащення центру такою сучасною медичною технікою, як 12-тиканальний кардіограф, гастроендоскоп, апаратурою для здійснення детальних аналізів крові. Центр забезпечений медичними фахівцями різного напрямку, які проводять обстеження за допомогою цієї апаратури. Члени японської делегації в цьому році знов відвідали медичний центр і мали можливість переконатися, що їхня допомога є дієвою та втілюється у життя.

Для тих, хто служить у зоні сьогодні (понад 400 осіб) небезпечним є те, що з димом в повітря піднімається і радіація. Тоді фон радіаційного забруднення у зоні пожеж підвищується в сотні разів. І весь цей небезпечний пил ковтають наші пожежники-рятувальники. Відповідно і стан їхнього здоров’я важкий – це і проблеми із щитовидною залозою, шкірою, суглобами, загальна слабкість організму, низький імунітет. Крім того проживають вони у цій же радіаційно забрудненій місцевості разом із сім’ями і усі харчуються знову ж продуктами, вирощеними на забрудненій землі. Кожен з них може у будь-який час звернутися до медичного центру і зробити повне обстеження свого організму. Тим паче, що у 2008 році згідно проекту безоплатної допомоги Міністерства закордонних справ Японії для медичного обслуговування ліквідаторів та співробітників структурних підрозділів Головного управління МНС України в області було закуплено апарат для ультразвукової діагностики «Toshiba Nemio». Вже за період використовування апарату (з 01 грудня 2008 року) було проведено понад 150 ультразвукових досліджень.

Прості люди з далекосхідної країни не залишаються байдужими до наших проблем, хоча в них і своїх вистачає. І нехай японська допомога буде докором рідній державі, яка з кожним роком все менше уваги приділяє своїм рятівникам.



Японія подарувала Житомирському Управлінню МНС медичне обладнання. ФОТО


Японія подарувала Житомирському Управлінню МНС медичне обладнання. ФОТО


Японія подарувала Житомирському Управлінню МНС медичне обладнання. ФОТО


Японія подарувала Житомирському Управлінню МНС медичне обладнання. ФОТО


за матеріалами прес-служби ГУ МНС України в Житомирській області


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:56
Уряд виділив на будівництво фортифікацій ще понад 8 млр ...
Вчора 23:56
Уряд підтримав запровадження експериментального проекту ...
Вчора 23:55
Уряд компенсує понад 110 млн грн прифронтовим громадам ...
Вчора 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Вчора 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Вчора 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Вчора 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
22 квітня 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
22 квітня 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
22 квітня 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Вчора 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення