На Житомирщині викрито підпільне виробництво порнографічних відеотоварів. ФОТОрепортаж

06.05 19:34    
Саме таким, як виявляється, доволі нескладним ремеслом 44-річний житомирянин вирішив заробляти собі на життя. Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в відділу по зв’язкам з громадськістю УМВС України в Житомирській області, певний життєвий та практичний досвід в організації подібних справ чоловік вже мав – у недалекому минулому притягувався до кримінальної відповідальності за виготовлення та розповсюдження товарів порнографічного характеру, однак, тоді вдалося відбутися лише символічним штрафом. Цього разу, переконані працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Житомирській області, обставини справи значно серйозніші.

Як розповів начальник відділу БЗПТЛ Михайло Сорока, чоловік організував справжнісіньке підпільне виробництво з подальшим збутом виготовленого. Остерігаючись можливої конкуренції, сам працював на всіх етапах: від пошуку необхідних творів - до їх реалізації. Нині при наявності необхідного мінімуму знань отримати за допомогою всесвітньої Інтернет-мережі відеопродукт будь-якого ґатунку на різні смаки, у тому числі й «полуничку», не проблема. А далі уже справа техніки. Комп’ютер, програмне забезпечення та тиражування найбільш цікавих тем.

Складніше було зі збутом. Контрафактність та особливий характер продукту однозначно ставили його поза законними шляхами реалізації. На допомогу прийшла підприємливість та діловий підхід. Чоловік вирішив працювати на клієнта, тобто вивчати попит, а тоді вносити пропозиції. На практиці це виглядало приблизно так: ділок в одному з торгівельних центрів м. Житомира постійно крутився поблизу місць реалізації аудіовізуальних творів, уважно придивляючись та прислухаючись, чим цікавляться потенційні покупці. У випадку особливості інтересів та, цілком закономірної відсутності відповідної продукції, підходив та пропонував свої послуги.

Відеотеку зберігав неподалік – у камері схову, тобто, практично, миттєво мав можливість задовольнити інтереси особливого покупця. Та й коштували такі послуги відносно недорого: 20-40 гривень.

На початку травня працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Житомирській області у ході проведення цілого ряду оперативних заходів, припинили незаконну діяльність чоловіка, якою, як вважають правоохоронці, він займався близько року. Під час його затримання було вилучено майже 60 дисків, CD та DVD формату, із відеозаписами порнографічного характеру. Ще майже 200 примірників аналогічної продукції виявили оперативники за місцем проживання «підприємця», також вилучено комп’ютерну техніку та інші засоби тиражування сумнівного товару.

Наразі вирішується питання про порушення відносно чоловіка кримінальної справи за ч.2,3 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального Кодексу України, якими передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



На Житомирщині викрито підпільного виробника порнографічних товарів. ФОТО



На Житомирщині викрито підпільного виробника порнографічних товарів. ФОТО



На Житомирщині викрито підпільного виробника порнографічних товарів. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення