У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

13.10 13:38    
У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

Напередодні державного свята Дня захисника України, яке щороку відзначається 14 жовтня, у Житомирі відбулися урочисті заходи.

Так, сьогодні, 13 жовтня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, заступник голови ОДА Віктор Градівський та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, пам’ятних дошок Героям АТО/ООС, пам’ятника О.Ольжичу, а також до могил учасників українських національно-визвольних змагань М.Сціборського та О.Сеника.

Із нагоди свята сьогодні на території Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова урочисто відкрито пам’ятний знак “Загиблим Героям, які віддали життя за Україну” на честь чотирьох загиблих учасників АТО/ООС – студентів/випускників інституту:
У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

Олексій Заєць (30.03.1981-24.08.2014) – заступник начальника штабу 30-ї окремої механізованої бригади, майор. Загинув 24 серпня 2014 року під час обстрілу опорних пунктів бригади поблизу с.Червона Поляна Луганської області. Похований на Житомирщині у м.Андрушівці;

Дмитро Ільницький (29.11.1990-30.11.2014) – командир взводу 95-ї окремої аеромобільної бригади, лейтенант. Помер, не приходячи до тями, в лікарні 30 листопада 2014 року від тяжких поранень, які дістав у день свого народження, 29 листопада, під час мінометного обстрілу у селищі Піски, Ясинуватський район, під Донецьким аеропортом. Похований у м.Житомирі на Смолянському військовому кладовищі;

Михайло Рачок (04.10.1984-26.01.2015) – головний сержант роти радіаційного, хімічного та біологічного захисту 95-ї окремої аеромобільної бригади, старший прапорщик. Загинув 26 січня 2015 року виконуючи завдання з евакуації поранених бійців з поля бою в районі с.Спартак, Ясинуватський район, Донецька область, поблизу Донецького аеропорту. Похований у с.Лозова, Хмільницький район, Вінницька область;

Ігор Хімічук (07.06.1990-16.01.2020) – старший солдат служби за контрактом, студент групи 22-а кафедри військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу військового інституту. Загинув 16 січня 2020 р. на позиції ЗСУ під Новозванівкою (Попаснянський район, Луганська область) від кульового поранення в голову, завданого ворожим снайпером. В зону ООС був відряджений до 72 ОМБр, де був на посаді навідника. Похований у смт Чуднів Житомирської області.
У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

«Сьогодні напередодні Дня захисника України ми мусимо, поглянувши у глибину віків, ще раз пересвідчитися в тому, що події 2014 року це черговий прояв загарбницької політики Московії проти України та українського народу, яка триває вже більше трьох століть. Українці завжди боронили свою землю – від часів Київської Русі, козацтва, Української повстанської армії й донині. І сьогоднішнє покоління українців віддає своє життя за свободу нашої держави у боротьбі з російським окупантом. Наш святий обов’язок – пам’ятати про них – наших Героїв. Адже для того, щоб побудувати своє майбутнє, ми маємо знати та пам’ятати історію своєї землі та її Героїв», – сказав начальник Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова, генерал-майор Олександр Левченко.
У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували загиблих Героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.

«Символічно, що пам’ятний знак загиблим Героям, які віддали життя за Україну, відкривається напередодні Дня українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці. Дійсно історія нагадує нам про те, що завжди українці, не задумуючись, боронили свою рідну землю і продовжують боронити вже протягом багатьох віків. Вічна пам’ять і слава тим Героям, які загинули! Величезна вдячність тим хлопцям, які сьогодні знаходяться на Сході України! Дякую всім вам за те, що пам’ятаєте наших Героїв! Слава Україні!», – звернувся до присутніх голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Участь у відкритті пам’ятника також взяли заступник голови ОДА Віктор Градівський, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Довідково. Спорудження пам’ятного знаку “Загиблим Героям, які віддали життя за Україну” стало результатом спільної роботи та участі усього особового складу Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова, а також за сприяння та допомоги представників органів влади та місцевого самоврядування.
У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

У Житомирі пройшли заходи до Дня захисника України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:32
На Кіровоградщині за матеріалами ДБР судитимуть експода ...
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення