На Житомирщині відбулася акція «Світло в темряві…». ФОТО

12.05 10:15    
7 травня 2010 року у Бердичеві на Червоній горі (р-н Шандори) відбулася акція «Світло в темряві…».

«Світло в темряві…» - це колективний запуск «небесних ліхтариків» та один із етапів реалізації проекту «Світло в темряві - Справедливі народів світу»

Даний проект реалізовується спільно з Осередком «Брама Гродська – Театр NN» (Польща, Люблін) та ЖОГО «Воскресіння», БМГО «Фенікс» (Україна, Бердичів), при підтримці соціального підприємства «Імперія Свят».
Метою проекту є зібрання та представлення широкому загалу історій Справедливих, в новий, а часом, можливо, креативний спосіб, щоб це було цікаво і щоб це торкнулося серця, в першу чергу, молодого покоління.

Любов Трибун, голова БМГО «Фенікс», автор акції «Запуск небесних ліхтариків, це символічна акція за допомогою, якої ми ще раз привертаємо увагу громади до минулих сторінок з історії нашого міста, концертуючи увагу, що найцінніше – це життя людини. І справжніми героями є ті люди, які ризикували власним життям заради інших, не зважаючи на національність. Страшні події Великої Вітчизняної війни, нагадують нам про те чого не варто забувати ні нам, ні прийдешнім поколінням. Я завжди кажу, що потрібно берегти історичні цінності свого народу, своєї держави, які нам, як скарбницю, як спадок передали пращури. Ми є тим маленьким ланцюжком між минулим і майбутнім на якому літопис історії не повинний закінчуватись»

Олена Калугіна, учасниця акції «Ця хвилююча подія мене дуже вразила, особливо коли ліхтарики піднялися високо в небо під пісню «Журавли». Це не могло не вразити, адже у кожного з нас діди або прадіди воювали і, можливо, не дожили до сьогодення. І доки ми будемо пам’ятати про героїв ВВв, доти вони будуть жити в наших серцях.»

Ми переконані, що через освіту та мистецтво можна говорити про історичне зло та ненависть таким чином, що це стане джерелом науки, рефлексії та усвідомлення відповідальності за майбутнє. Позиція Справедливих вчить нас не забувати про такі цінності як правда і мужність, протистояти байдужості, ставити перед собою етичні проблеми та робити моральний вибір. Все це спонукає молодь до толерантності та відкритості до культурної неоднорідності сучасного світу.

Оксана Трибун, голова ЖОГО «Воскресіння», організатор акції «Дана акція приурочена Дню Великої Перемоги і приємно, що до неї долучилось багато молоді, громадські організації: Спілка молоді заводу Прогрес, ЖОГО «ХХІ покоління», «Добрі справи», Школа волонтерів, Школа Журналістики, Старцентр, «Quest.ua – гра почалась», студентське самоврядування, та багато інших свідомих громадян, адже місія нашої організації об’єднання громади навколо конкретних ідей та проблем. Тільки об’єднавча сила допомагає нам перемагати, як це довели наші діди у визвольній війні.»

Людмила Бохан, учасниця акції «Ми приїхали з Житомира щоб взяти участь у цій акції. Це потрібно було бачити і бути присутнім! Ми пам’ятаємо подвиг наших прадідів»

Сергій Гладун, учасник акції «Я запускав небесного ліхтаря, в пам'ять людей які загинули підчас ВВв і тих, хто живий. Молодь має знати і пам’ятати!»

Нікіта Шевчук, учасник акції «Ми запустили ліхтарики, для того щоб ветерани знали, що це на їх честь!»
Пам’ятаймо минуле заради майбутнього!


 На Житомирщині відбулася акція «Світло в темряві…». ФОТО


 На Житомирщині відбулася акція «Світло в темряві…». ФОТО


 На Житомирщині відбулася акція «Світло в темряві…». ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення