Житомир: Міська влада і Розенблат кажуть, що знесення АТБ і вибори нічим не пов'язані, у Дебоя інша думка

24.10 17:56    
У період розпалу виборчої кампанії 250 житомирян, разом з кандидатом в народні депутати по мажоритарному окргу №62 Бориславом Розенблатом, вночі знесли усі конструкції ймовірної “бляшанки АТБ” в центрі міста.

Все ніби нічого, але рішення суду щодо таких дій не було. Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин запевнив: ніяких негативних наслідків для міста такі дії не матимуть:

“Місто не приймало ніякої участі в знесенні “АТБ”, тому я не бачу жодних правових наслідків для громади. Я проти того, аби житомиряни вчиняли такі дії до будь-якого будівництва. Але, я думаю, вони виправдані тим, що інвестори не хотіли йти на жодні поступки та шукати шляхи виходу з ситуації”.

Про це нас запевнив і сам кандидат Борислав Розенблат, який погодився за 1 гривню громаді надати техніку для такої доброчинної справи: “Ця земельна ділянка на той час вже вважалася вільною. За документами, там стояло безхозне майно, яке не знайшло власника. Громада міста, близько 250 людей, попросила мене допомогти з технікою. Юрист Юлія Демчук супроводжувала нас юридично. Ми попри Закон не пішли б”.

Житомир: Міська влада і Розенблат кажуть, що знесення АТБ і вибори нічим не пов'язані, у Дебоя інша думка

На запитання, чи пов'язані такі дії з виборчою кампанією та бажання підвищити собі рейтинг, Борислав Соломонович сказав, що однозначно ні: “Ви хочете казати, що й на Майдані я стояв для виборів, і Фокіна не пускав, і здійснював активну допомогу армії? Я це питання (авт. - сумнівного будівництва “АТБ”) піднімав ще у 2012 році. Ні, це було зроблено не для рейтингу, просто не факт, що пізніше нам би це вдалося. Але, мабуть, все ж рейтинг підвищився”.
Житомир: Міська влада і Розенблат кажуть, що знесення АТБ і вибори нічим не пов'язані, у Дебоя інша думка

“Виборча кампанія і знесення магазину - це співпадіння… Швидше від усього, тут роль зіграло, що до цього представники “Олесі” привезли тітушок, і ті порозбивали вікна”, - сказав Сергій Сухомлин.

Тим не менш, не пройшло і кілька днів як усі житомирські ЗМІ зірвала ця новина. “Борис Розенблат повалив АТБ”, “Борислав Розенблат ініціює громадські обговорення, під час яких житомиряни вирішать, що хочуть бачити на місці АТБ ”, “Мокрицький і Розенблат у прямому ефірі «Союз-ТВ» поговорять про АТБ ”. Нам відомо, що ці новини виставлялися як політична реклама.

А ще згодом на кількох радіочастотах нашого міста з'явилася інформація, що Борислав Розенблат подолав символ корупції Дебоя.
У штабі провладного кандидата нас запевнили, що самі не знають про це, і перший раз про це чують.

Але це ще не все. Згодом, за три дні до Дня Виборів без вихідних даних на паркані вже зруйнованого “АТБ”, з'явилася розтяжка без вихідних даних на таку ж тематику.

Житомир: Міська влада і Розенблат кажуть, що знесення АТБ і вибори нічим не пов'язані, у Дебоя інша думка
і
Ось такий збіг суцільних обставин у період виборчої кампанії.

До речі, пан Розенблат припустив, що такі дії вигідні Володимиру Дебою.

Чи не виглядало б абсурдно, якби Дебой себе сам називав корупціонером і ще й за це сплачував немалі гроші за поліграфію, а 1 хвилина на радіо взагалі коштує від 100 до 300 доларів?

Кандидат у народні депутати, екс-мер Володимир Дебой, по-перше, звернув увагу на те, що ПП “Олеся” жодних дозволів на будівництво за його каденції не надавалося.

Житомир: Міська влада і Розенблат кажуть, що знесення АТБ і вибори нічим не пов'язані, у Дебоя інша думка

А, по-друге, він вважає, що один з кандидатів просто знаходиться в передвиборчі агонії: “Початок демонтажу вночі суботи свідчить про незаконність дій і виборчу агонію одного з кандидатів в народні депутати, який вирішив зробити собі з цього піар, проте не зрозумів, що зробив чорной піар для себе. За ці незаконні дії та нанесені збитки, після виборів прийдеться платити житомирянам з міського бюджету”.

Так кандидат Володимир Дебой вважає, що до влади не можуть приходити люди, які заради власного лже-піару, грубо порушують Закон: “Я категорично проти такої забудови в історичній частині міста. Ми не зупинили це бідівництво, бо забудовники скориставшись революційними подіями, почали працювати, коли на Майданах міст лилася кров. Ми б зробили все, щоб бляшанки там не було, але в правову полі і через законні рішення суду".

Експерти підтверджують, що трендом нинішньої виборчої кампанії, є допомога армії та підтримка учасників АТО, що є не зовсім морально. По це заявила голова Житомирського осередку “Опора” Жанна Чмут.

В Житомирі ж саме повалення “АТБ” може увійти в історію виборів цього місті. Ми в Центрі Суспільних Комунікацій закликаємо громаду подякувати усім, хто взяв участь у збереженні архітектурного обличчя міста та засудити дії, які призводять до нівелювання Законів України та маніпулювання свідомістю житомирян для підвищення тих чи інших рейтингів(чи антирейтингів) такими методами.

Основними показниками “рейтинговості” кандидатів має бути їхня діяльність, програма та чесне донесення її до громади: без харчових подарунків, магнітів, блокнотів, встановлених “Вай-Фаїв”, афішування допомоги армії та повалених “АТБ” у період виборів, бо це все і є непрямий підкуп.

Ірина Ярмоленко,
Центр Суспільних Комунікацій

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення