Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси

31.10 16:24    
Відтепер скористатися Wi-fi, підзарядити мобільний телефон та дізнатися про час прибуття тролейбуса житомиряни можуть на зупинках громадського транспорту. Сьогодні у Житомирі презентували першу зупинку європейського зразка - павільйон обладнаний електронним табло з індикацією прогнозу часу прибуття транспортних засобів, картою міста, позначенням місця розташування зупинки в системі Житомира, точкою доступу до мережі інтернет через Wi-fi, зарядними пристроями для різних видів мобільних телефонів, контейнерами для роздільного збору сміття та інформаційним табло. Пізніше також будуть встановлені 2 камери відеоспостереження в рамках програми "Безпечне місто".

Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси


На дані павільйони з міського бюджету кошти не виділялися, вони надані приватною компанією, яка спеціалізується на встановленні GPS-трекерів. «Павільйони встановлює підприємець – це подарунок для житомирян. Сподіваємось, що мешканці цінуватимуть це і не будуть руйнувати. Такі сучасні зупинки і доступ до Інтернету у тролейбусах – це збільшення пасажиропотоку у тролейбусах», - зазначила в.о.міського голови Любов Цимбалюк.

За словами першого заступника міського голови, Житомир став першим містом, де облаштовані подібні зупинки.

«Ні в одному місті України досі не реалізована комплексна програма з контролю руху громадського транспорту. Ця програма покликана контролювати приватних перевізників, пасажиропотік та прибуття комунального транспорту. Для компанії, яка встановила такі зупинки - це пілотний проект. Вона інвестує кошти в Житомир, адже планує в подальшому вийти на всеукраїнський рівень», - наголосив Сергій Сухомлин.

Загалом заплановано встановлення 15 зупинок нового зразка. Втім, за словами Сергія Сухомлина, з часом їх кількість може збільшитися: «У інвестора є бажання в подальшому збільшити кількість таких павільйонів. Але ми повинні діяти поетапно. В першу чергу ми встановимо ці 15 зупинок. Визначимо плюси і мінуси, а вже потім будемо реалізовувати цей проект по всьому місту».

Встановлення нових зупинок - це лише один з кроків до покращення фінансового стану КП "Житомирське ТТУ". Аби зробити підприємство прибутковим - необхідно збільшити кількість рухомого складу. Перші 4 одиниці чешського електротранспорту марки "Shkoda" вже надійшли до Житомира. Вони також обладнані точками доступу до Wi-fi.

«Додаткова перевага тролейбусів з інтернетом - залучення платоспроможних пасажирів, - говорить Сергій Сухомлин. - Нам необхідно перенаправити пасажиропотік з маршрутних автобусів на комунальний транспорт. Для цього до кінця року буде закуплено 33 тролейбуси, встановлені нові зупинки. Саме реалізовуючи такі кроки в комплексі ми допоможемо ТТУ отримати нові фінансові надходження, а житомирянам додаткові зручності в пересуванні вулицями Житомира», - підкреслив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на оновлення рухомого складу ТТУ у 2014 році з міського бюджету виділено 6 млн. грн, з обласного - 12 млн.грн.

«Хочу висловити слова вдячності і депутатам, які підтримали план з вирішення проблеми ТТУ, виділивши кошти, і компанії, яка сьогодні робить свій внесок у налагодження роботи транспортної системи міста», - зазначила в.о міського голови Любов Цимбалюк.

Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси


Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси


Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси


Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси


Перші кроки для порятунку Житомирського ТТУ: зупинки з Wi-fi та нові тролейбуси

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення