З високою довірою та максимальною відвертістю

31.05 12:46    
Минулого непленарного тижня нардеп Володимир Арешонков дуже активно і плідно попрацював у виборчому окрузі. Депутат провів особисті прийоми громадян, на яких побувало 84 особи. Слід підкреслити, що спілкування з виборцями значно перевищувало години прийому: скільки людей прийшло, стільки нардеп вислухав. Типові проблеми, які піднімались на прийомах, це надання матеріальної допомоги, консультації з приводу прийнятих останніми місяцями законів, земельні питання, питання пенсійного забезпечення, надання медичної допомоги, працевлаштування.

Володимир Юрійович вважає своїм обов’язком допомагати землякам не лише у вирішенні проблем, а й організовувати та підтримувати масові публічні заходи, шукати для цього фінансування, бути особисто присутнім серед людей на таких заходах. Ось і минулого тижня він подарував землякам незабутню зустріч з народною артисткою України Катериною Бужинською, запросивши її на святкування Днів міст Олевська та Коростеня. Володимир Юрійович навіть виконував пісні дуетом з Бужинською.
З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

Ще кілька культурних заходів відбулось за підтримки та участі парламентарія: в Бовсунах Лугинського району було презентовано диск тамтешнього ще до недавна аматорського колективу «Бовсунівські бабусі», що вийшов за фінансової підтримки Арешонкова. Депутат у присутності земляків привітав сільських соловейків з отриманням звання народного колективу та пообіцяв подальшу підтримку і всіляке сприяння в популяризації творчості талановитих сільських жіночок. «Дай Боже здоров’я і сил і надалі радувати Україну надзвичайним співом. Тепер уже всю Україну, адже вийшов ваш диск» - побажав депутат.

Також депутат побував на благодійному фестивалі-ярмарку "Свята моя земля - велична Україна" та придбав декілька речей. Всі учасники, 79 учнів шкіл Коростенсього району, отримали від Арешонкова невеличкі подаруночки.

У Білокам’янці Овруцького району сприянням нардепа Арешонкова та мецената з міста Коростеня Володимира Петренка відкрито церкву. Благодійники побували на відкритті, подарували релігійній громаді 3 ікони святців, які, безперечно, стануть окрасою нової релігійної споруди.

На святі українського рушника в Поліському природному заповіднику в селі Селезівка на Овруччині Арешонков зазначив:
«Надзвичайно важливий не лише культурно-духовний аспект цього свята. Ці прекрасні традиції нашого краю ми зобов’язані берегти і примножувати. Такі заходи гуртують громаду, спонукають її до більш активної участі у будівництві нашого сьогодення та майбутнього».

Щодо громад. У вівторок депутат взяв участь у виїзному засіданні у смт Іршанську Володарсько – Волинського району з обговорення проблем, пов’язаних зі створенням та діяльністю ОТГ (об’єднаних територіальних громад).

З високою довірою та максимальною відвертістю спілкувались з законодавцем представники органів місцевого самоврядування з суміжних районів: Малинського, Коростенського, Володарсько – Волинського. Учасники заходу схвально віднеслись до пропозиції Арешонкова «не чекати грому серед ясного неба, а вже зараз шукати можливості та оптимальні варіанти об’єднання, адже реформа стартувала і набирає обертів, а законодавці роблять все можливе для забезпечення фінансової спроможності громад, готуючи необхідну законодавчу базу».

«Коня довелось прив’язувати позаду воза, та такі вже реалії: реформа стартувала, а люди досі не розуміють, що від них хочуть і як це робити, роз’яснювальна робота незадовільна, необхідних змін у законодавство не внесено, є питання й щодо адміністрування податків, обсягу надаваних послуг, повноважень посадових осіб. Але об’єднання продовжиться. У нас немає часу на розкачку, якщо й далі нічого не змінювати, країна зануриться в економічну трясовину, розпочнуться незворотні процеси», - констатував нардеп.

Ще одна серйозна відверта розмова депутата відбулась з колегами педагогами. Побувавши в шкільних колективах на Святі останнього дзвоника, на випускних вечорах, депутат не лише вітав та дарував подарунки, а й спілкувався з педагогами та батьками про ті зміни, які плануються в галузі, вислуховував нарікання та пропозиції.

«Я задаю собі риторичні запитання: чому в українського педагога зарплата менша, ніж у поліцейського, чи його професія менш важлива за професію стражів законності і порядку? Ми переходимо на 12-річний термін навчання... Для чого? Ми не знайшли нічого кращого, як скинути профтехосвіту на плечі місцевої влади: це розумне рішення?»

За словами депутата, у 2015-2016 навчальному році так і не було вирішено питання забезпечення підручниками з української мови учнів 4 і 7 класів. Така ж ситуація була з викладанням інших предметів. Він зазначив, що українська середня освіта починається з неякісних підручників і поганих шкільних програм, немотивованих вчителів, і закінчується тим низьким показником успішності, який ми маємо цьогоріч: на ЗНО кожна десята дитина не здала іспит з української мови, тобто не має можливості продовжити навчання. Це не провина вчителів, це комплексна проблема, яку ми зобов’язані вирішити найближчим часом, бо майбутнє країни вже зараз виглядає досить примарно і песимістично. В Україні вчитель не може бути матеріально мотивованим при зарплатні в 2-3 тисячі гривень, учнів теж важко мотивувати до успішного навчання через проблеми на ринку праці, безперспективність і малоймовірність побудови успішної кар’єри в Україні. Якщо в освіті щось міняти, то ці зміни мають бути синхронізовані. А міняти потрібно абсолютно все, - вважає нардеп.
З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

З високою довірою та максимальною відвертістю

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення