Анжеліка Лабунська: Я є на Житомирщині, була і буду ще дуже довго... ФОТО

29.09 20:27    
Анжеліка Лабунська: Я є на Житомирщині, була і буду ще дуже довго... ФОТО

Сьогодні Анжеліка Лабунська прокоментувала своє звільнення з посади голови Житомирської обласної ради. Пригадала Анжеліка Вікторівна наскільки складним було голосування 12 листопада 2015 року та її обрання на посаду голови обласної ради, коли була зіпсована частина бюлетенів, проте все ж таки мінімальною кількістю вона була обрана на цю посаду. Наголосила, що працювати було дуже важко оскільки ті домовленості, які були під час її обрання не мали можливості бути виконаними через непорозуміння між фракціями. Були проведені перемови і на протязі 10 місяців фракція «Батьківщини» працювала у складі більшості з Блоком Петра Порошенка.

Анжеліка Лабунська підкреслила, що її позбавили права звітувати про свої досягнення на посаді перед звільненням, тому під час прес-конференції розповіла про них. Акцент було зроблено на прозору роботу обласної ради і для підтвердження, екс-голова сама готова вимагати аудиту роботи облради за її правління, за офіційними даними рейтингу щодо відкритості роботи Житомирська обласна рада стала другою в Україні. Окрім того, жодна копійка з бюджету не пішла невідомо куди, оскільки тижнями разом з головою ОДА та керівниками комісій ділився обласний бюджет щодо раціонального його використання.
Анжеліка Лабунська: Я є на Житомирщині, була і буду ще дуже довго... ФОТО

Своє звільнення з посади Анжеліка Лабунська назвала очікуваним: «Я розуміла, що кожен ображений депутат – це колись виллється в те, що вони всі зберуться і відправлять мене у відставку. Останньою краплею терпіння було намагання, моя вимога створити комунальне підприємство «Бурштин Полісся». Тому що добре перекривати дірки де крадуть, але коли нема грошей в бюджеті немає чого ділити».

За її словами, на сьогоднішній день згідно документів, які надали керівники комунальних установ потреба в коштах близько 800 млн. грн., проте область, яка має значний ресурс в надрах чекає допомогу від Києва.

«Ви бачили постанову Кабінету міністрів, де була передбачена мовчазна згода для того, щоб якраз при розподілі багатств, надр були усунені всі місцеві органи влади, це і районні, і сільські, і обласна. Вони писали, що не треба погодження, не треба жодних перемовин, все ділиться в Києві. Я єдина голова обласної ради, яка подала позов до Кабінету міністрів про визнання недійсної цієї постанови, тому що вона протирічить законодавству і Конституції України. І суд першої інстанції задовольнив мій позов і визнав недійсною постанову про мовчазну згоду».

Голова обласної партійної організації «Батьківщина» переконана, що добуток бурштину для області це важливий етап розвитку, оскільки надасть велику кількість робочих місць та стане значним джерелом надходження податків до бюджету. І тому і надалі, як депутат обласної ради буде наполягати на створені КП «Бурштин Полісся». Окрім того, на думку Лабунської звільнення Сергія Машковського з посади голови Житомирської ОДА також пов’язане з видобутком бурштину.

Те, що відбулося в сесійній залі екс-голова облради назвала «переворотом»: «По всій країні сьогодні іде переформатування і захоплення влади Блоком Петра Порошенка в усіх радах, в Хмельницьку відбувся. Інші області тримаються тому, що там представники демократичних сил, як вони себе називають, радикали, «Свобода», «Самопоміч», вони є опозиційними і не допускають повної узурпації влади БПП».

Про те що Анжеліка Лабунська написала заяву на звільнення не знали навіть її колеги по фракції. На її думку, коли голова облради немає більшості, немає підтримки, коли з депутатським корпусом різні погляди на те, що відбувається, вона не збирається приймати участь в тому, що буде відбуватися.

Не зважаючи на те, що сесія була скликана з порушеннями, а також порушений регламент позов до суду екс-голова облради подавати не планує. Анжеліка Лабунська також запевнила, що з Житомира не збирається нікуди їхати і буде продовжувати працювати на благо житомирян і області.
Анжеліка Лабунська: Я є на Житомирщині, була і буду ще дуже довго... ФОТО

«Я тут була, є і буду. І для мене посада голови облради не була самоціллю. Для мене це було можливістю показати людям, тому що я була учасником Майдану, я закривала очі тим, хто гинув під час тих подій. Я хотіла показати людям, що є депутати інші, що нам треба робити і ми можемо робити інші справи іншими методами», - заявила депутат облради.

Вона переконана, що все, що відбувалося в понеділок руками депутатського корпусу, керувалося зовсім іншими людьми, пов’язуючи це зі зміною керівника обласного осередку БПП, прізвищами мера та міністра регіонального розвитку.

«Якщо хтось мав на меті зробити так, щоб я поїхала з Житомирщини, і цим не займалася, то цього ніколи не буде. Я є головою Житомирської обласної партії «Батьківщина», мені є чим займатися. Зараз будуть оголошені вибори в 21 територіальній громаді на Житомирщині і наша партія прийме активну участь», - наголосила очільниця Житомирської «Батьківщини».

«Я є на Житомирщині, була і буду ще дуже довго, і буду захищати у спосіб передбачений законом і права жителів Житомирщини, і права наших депутатів», - підсумувала Анжеліка Лабунська.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення