На Рівненщині власник та директор ПП «Капітолій» узяті під варту

22.07 14:17    
Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області висунуло обвинувачення у скоєні злочину власнику та директору ПП «Капітолій», дії якого щодо надання грошових позик громадянам Антимонопольний комітет України раніше визнав ошуканством позичальників.

Ця справа є результатом практичної реалізації наказу про посилення взаємодії між Комітетом та МВС у сфері захисту економічної конкуренції, підписаного у квітні цього року керівниками відомств – Олексієм КОСТУСЄВИМ та Анатолієм МОГИЛЬОВИМ.

Згідно отриманих Комітетом даних від органів МВС, обвинувачення за фактами вчинення злочинів, передбачених ст.190, 202 та 212 Карного Кодексу України, пред’явлено Добровольському В.І. та Ольшевскій Л.В., котрі є відповідно засновником та директором ПП «Капітолій», а також Симончук Ю.М, Ладигіній І.О. та Мільковській О.П., які керували діяльністю ТОВ «Благо-Інвест».

З метою завершення досудового слідства в рамках кримінальної справи проти зазначених вище осіб, представники органів МВС також провели виїмку у приміщенні Комітету справи про порушення ПП «Капітолій» конкуренційного законодавства.

За рішенням суду, посадові особи ПП «Капітолій» та ТОВ «Благо-Інвест» знаходяться під вартою доки триває слідство.

«Я радий тому, що співпраця Антимонопольного комітету і МВС має предметний прикладний характер, що дає конкретні результати. Підписуючи з Міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим наказ про взаємодію між нашими відомствами, ми ставили за мету, щоб відбулася його практична реалізація, і сьогодні це є підтвердженим фактом. Спочатку Комітет визнав дії підприємства «Капітолій» порушенням конкуренційного законодавства, потім МВС порушило відносно цього підприємства кримінальну справу. Більше того, сьогодні власник та директор ПП «Капітолій» узяті під варту», – сказав, коментуючи ситуацію, Голова Комітету Олексій Костусєв.

Як відомо, Комітет притягнув ПП «Капітолій» до відповідальності у травні цього року. Розслідування показало, що підприємство вводило споживачів в оману, поширюючи неправдиву рекламу щодо наявності «спрощеної» процедури отримання позики на купівлю житла, автомобілів, побутової техніки тощо у 36 містах України. Фактично ПП «Капітолій» працювало за схемою, схожою на «МММ», ошукуючи позичальників, які не мали можливості повернути свої кошти.

Після підписання договору із ПП «Капітолій» позичальник ставав учасником групи. Громадянин щомісяця сплачував чисті внески, за рахунок яких формується фонд групи, що використовується для надання позики. Додатково за участь у цій групі громадянин сплачував певну суму грошей. Право на отримання позики в учасника групи виникало лише після того, як фонд групи ставав достатнім. Причому питання, хто з учасників отримує позику, вирішувало підприємство. Однак, ознайомившись із рекламою ПП «Капітолій», у споживачів складалося враження, що позику можна отримати одразу, під мінімальні відсотки, з можливістю виплати боргу протягом 15 років, хоча це не відповідало дійсності.

Своїм рішенням Комітет зобов’язав ПП «Капітолій» припинити порушення конкуренційного законодавства. Комітет наклав на ПП «Капітолій» символічний штраф в одну гривню задля уникнення ситуації з перекладанням підприємством витрат на ошуканих позичальників. У зв’язку з наявністю ознак кримінального злочину в діях керівництва підприємства до справи було долучено органи МВС.

ПП «Капітолій» та ТОВ «Благо-Інвест» є єдиним суб’єктом господарювання.

Ст.190 ККУ «Шахрайство», ст.202 «Порушення порядку зайняття господарською діяльністю та діяльністю з надання фінансових послуг», ст.212 «Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

RuporZT


Коментарів: 3 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Коментар
Женя - 28 лютого 2011 10:56   
Да скорее всего это стремление к халяве приводит к постоянным крикам о разводе :).
Это же как покупка в группах, тут денежка выдается по очереди, если человек не понимает этого, конечно он будет паниковать, заводя других в заблуждение.
кино онлайн
Коментар
Коршун - 28 лютого 2011 03:43   
все так ругаются на ПП Капитолий. даже странно.
пишут разводняк и т.п. когда я к ним обращался то в интернете и не искал ничего и не зря. а то начитавшись отзывов не обратился бы и не катался бы на новой машине
может есть обманщики которые занимаются групповыми кредитами, но это явно не ПП Капитолий - меня ведь не обманули
кино онлайн
Коментар
ВАСИЛИЙ - 23 липня 2010 20:14   
Я ВЗЯЛ В ЭТОЙ ФИРЕ 2 РАЗА ДЕНЬГИ ПО 20000 ГРИВЕН И ПРЕ ЭТОМ ОСТАЛСЯ ОЧЕНЬ ДОВОЛЬНЫЙ А ТЕ ИДИОТЫ КОТОРЫЕ НЕ УМЕЮТ ЧЕТАТЬ ИЛИ ХОТЯ БЫ ЗАНЕСТИ ДОГОВОР К ЮРИСТУ В ТЕЧЕНИИ 7 ДНЕЙ ПРОСТО БЕСЛАБОРНЫЕ НЫТИКИ КОТОРЫЕ ХОТЯТ ПОЛУЧИТЬ ВСЕ НА ХАЛЯВУ. ВОТ ТАКИХ НАДО СРАЗУ К РАСТРЕЛУ. РАСКРОЕТЕ ЛЮДИ СВОИ ГЛАЗА ПРОСТО ЭТИ ОРГАНЫ "БОРЦИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТЬ" ХОТЕЛИ ПОЛУЧИТЬ КРУГЛУЮ СУММУ ДЕНЕГ НО ОБЛОМ. А ЧЕСТНЫЙ НАРОД СТРАДАЕТ И Я В ТОМ ЧИСЛЕ. ХОТЕЛ ЕЩЕ ВЗЯТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:53
На хабарі у понад 21 тис дол викрито посадовицю інститу ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення