Розенко: Монетизація економії субсидій - це стимул для енергозбереження

07.08 23:00    
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що рішення Уряду щодо монетизації невикористаних субсидій стане для людей стимулом більш заощадливо використовувати енергоресурси. Про це він сказав в ефірі «5 каналу».

Довідково: Уряд Володимира Гройсмана на засіданні 26 квітня ухвалив рішення про початок процесу монетизації субсидій. Глава Уряду повідомляв, що рішення торкнеться щонайменше 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн в якості одноразової виплати. Рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

Рішення Уряду оформлено у відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 300, яку підписав Прем’єр-міністр України. Документом внесено зміни до деяких постанов Уряду, в тому числі до №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Окрім того, документ обумовлює ухвалення наступних кроків, у тому числі щодо запровадження механізмів монетизації зекономлених грошей.

Коментуючи хід програми монетизації, Павло Розенко зазначив: «У цьому році ми справді запровадили такий експеримент, що всі, хто в опалювальний сезон 2016-2017 років економно використовував газ та електроенергію і накопичив певний ресурс субсидій, у цьому році отримають монетизовану компенсацію», - сказав він.
«Як ми і обіцяли, два мільйони українських родин вже включені до списків тих людей, які отримають цей бонус від держави. І таким чином ми говоримо про те, що, шановні друзі, наступний сезон у вас є більше можливості подумати про енергозбереження, і в наступному році ця сума компенсації може ще збільшитися», - зауважив Віце-прем’єр-міністр .

«Ідея щодо часткової монетизації субсидій – це крок, який має показати, що в тому числі ті люди, які отримують субсидії, мають можливість і повинні мати стимул для того, щоб економно використовувати енергоносії, насамперед газ та електроенергію», - підкреслив Павло Розенко.
"Переконаний, що всі органи влади впораються із завданням, і до 1 вересня всі 2 млн родин, які мають право на монетизовану виплату, ці кошти отримають», - наголосив Павло Розенко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення