Указом Президента України внесені зміни до Положення про проходження військової служби в Державній прикордонній службі

18.08 11:00    
На виконання доручень визначених Президентом України Петром Порошенком Адміністрація Державної прикордонної служби України провела роботу з опрацювання кращих кадрових практик та адаптувала їх в діяльність служби.
Відповідний Указ «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби в Державній прикордонній службі України» Глава держави підписав 17 серпня 2017 року.
Наголосимо, що визначені до цього норми проходження служби в прикордонному відомстві діяли ще з кінця 2009 року та не змінювалися.
Зазначеним актом Президента віднині проходження військової служби в Держприкордонслужбі приведено у відповідність до численних змін у законодавстві, які регламентують питання проходження військової служби, боротьби з корупцією, очищення влади, що сприятиме подальшому розвитку відомства. Крім того, внесені зміни, необхідність яких виникли у процесі забезпечення заходів з доукомплектування відомства в умовах особливого періоду.
Зокрема, змінами до Положення Голові Державної прикордонної служби України надано право присвоєння військових звань посмертно.
Крім того, передбачено надання додаткових повноважень начальникам регіональних управлінь з присвоєння військових звань, укладання контракту, призначення на посади і звільнення з військової служби військовослужбовців за всіма підставами у військовому званні до підполковника включно (за деякими винятками). Подібні повноваження, але до капітана включно, надано і начальникам органів Держприкордонслужби, які утримуються на окремих штатах.
Також зменшено строки вислуги у військовому званні молодшому персоналу, за різними категоріями до 6 місяців, 1 та 3 років (для прикладу для сержанта (старшини 1 статті), старшого сержанта (головного старшини), старшини (головного корабельного старшини) – до 1 року).
Даний Указ також визначає строки першого контракту про проходження військової служби та його продовження, день набрання чинності контракту. Крім того, присвоєння первинних військових звань, проходження військової служби у Держприкордонслужбі з інших військових формувань та дострокове припинення (розірвання) контракту з ініціативи військовослужбовця тощо. Окремо унормовано проходження військової служби та виконання військового обов'язку в особливий період.
З повним текстом Указу Президента України від 17 серпня 2017 року № 219 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби Державній прикордонній службі України» можна ознайомитися на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення