Прикордонники вручили Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону, який він підписав з запереченнями

12.09 15:43    
Сьогодні у Львові співробітники Держприкордонслужби вручили Міхаїлу Саакашвілі адміністративний протокол про незаконний перетин кордону. Він з ним ознайомився та підписав з запереченнями.

Зауваження, які лунали з боку команди Саакашвілі, щодо вручення даного документа протягом трьох годин після перетину кордону, не доречні, адже відповідно до законодавства протокол про адміністративне правопорушення складається не пізніше 3 годин з моменту виявлення правопорушення, що і було здійснено службовими особами із зазначенням у ньому відомих Держприкордонслужбі відомостей та обставин на момент виявлення правопорушення. У той же час законодавством не передбачений строк вручення протоколу особі-правопорушнику.

Крім того, відмітимо, що відповідно до законодавства України розгляд справ про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП належить до судових органів, тому обставини та наявні документи про факт звернення із заявою до ДМС України щодо отримання додаткового захисту в Україні будуть враховані судом під час розгляду та прийняття рішення у справі про адміністративне правопорушення.

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення громадянин М. Саакашвілі до представників Держприкордонслужби із заявами про намір отримати додатковий захист в Україні не звертався.

Також під час розгляду справи в суді будуть з’ясовані та встановлені обставини, що виключають адміністративну відповідальність, зокрема вчинення дій в стані крайньої необхідності.

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України зверталася до усіх, хто незаконно перетнув кордон 10 вересня в «Шегинях», з проханням повернутися до пункту пропуску, юридично оформити факт перетину кордону та дати можливість прикордонникам оформити необхідні адміністративно-процесуальні документи. Однак Міхаїл Саакашвілі не прибув у пункт пропуску та заявив, що не збирається цього робити.
Саме тому сьогодні прикордонний наряд прибув до місця його тимчасового проживання, готелю «Леополіс» у Львові, для того, аби вже вдруге повідомити йому про факт незаконного перетину кордону, підписати та вручити необхідні процесуальні документи. Проте спочатку Міхаїл Саакашвілі відмовився підписувати документи про факт незаконного перетинання державного кордону, а його оточення блокувало прикордонний наряд, чинило спротив законним діям правоохоронних органів та не дозволяло прикордонникам виконати свої обв’язки, що тягне за собою іншу, вже кримінальну відповідальність.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення