Проведено курс тренувань з безпеки критичної енергетичної інфраструктури

20.10 22:08    
Командно-штабні навчання з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури та реагування на загрози порушення стійкості її функціонування, організовані Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Центром передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки за підтримки програми НАТО «Наука заради миру та безпеки», Національним інститутом стратегічних досліджень спільно з НЕК «Укренерго», проходили у Києві з 16 по 20 жовтня та є першими навчаннями такого роду в Україні.
Про важливість спільних дій та обміну досвідом наголошує заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко. «Ще раз хочу підкреслити важливу роль та всеукраїнський масштаб навчань подібного роду, які є першими в Україні для зміцнення енергетичної безпеки та протидії викликам сьогодення - гібридним війнам, кіберзагрозам, що ставлять перед нами завдання щодо приведення у відповідність існуючих механізмів реагування», - зазначає Наталія Бойко. При цьому важливо, за її словами, звернути увагу на наявність відповідних планів та процедур забезпечення стійкості функціонування електроенергетичної системи в умовах можливої кризи, передбачених чинним законодавством, та вивчити досвід зарубіжних країн з цього питання.
Заступник Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО з трансформації НАТО Адмірал Манфред Нільсон також наголосив на важливості обміну досвідом з метою вироблення нових способів та вмінь координації дій державних установ, енергетичних підприємств з метою оперативного реагування на кіберзагрози.
Перші два дні навчань проходять у Національному інституті стратегічних досліджень. Полковник Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки Гінтарас Багдонас наголосив, що навчання є кроком уперед в напрямку зміцнення енергетичної безпеки. На його думку, вивчення досвіду України, яка впоралася з кібератаками на електроенергетичну інфраструктуру та вибудовує систему кібербезпеки в умовах зовнішньої агресії, є важливим для оцінки ризиків, планування подальших дій та впровадження спільних заходів для протидії кіберзагрозам.
Протягом першого дня навчань учасникам запропоновано презентації та виступи з питань кібербезпеки. Другий лекційний день командно-штабних навчань був присвячений не менш важливому питанню стратегічних комунікацій. Наступні 2 дні навчань тривали на базі НЕК «Укренерго», де учасники, поділені на синдикати відповідно до завдань, відпрацьовували вміння реагувати на виклики відповідно до заданих сценаріїв.
Слід зазначити, що командно-штабні навчання проводяться на виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2017 рік, затвердженої Указом Президента України №103/2017.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення