На Волині Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал відкрив меморіальну дошку воїну-прикордоннику

25.10 16:01    
Сьогодні у місті Володимир-Волинському, що у Волинській області, відбулось урочисте відкриття Меморіальної дошки воїну-прикордоннику капітану Олександру Максименку, який загинув у зоні проведення АТО.
Народився Олександр 20 січня 1990 року в місті Володимир-Волинський Волинської області, де й пройшло його дитинство та юність. Закінчив школу та у 2007 році вступив до Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Після її закінчення був розподілений для подальшого проходження служби до Луганського прикордонного загону Східного регіонального управління на посаду оперуповноваженого прикордонної оперативно-розшукової групи відділу прикордонної служби «Біловодськ» Луганського прикордонного загону.
Життя Олександра Максименка трагічно обірвалось 9 вересня 2014 року. Виконуючи наказ лейтенант Максименко, на службовому автомобілі супроводжував двох журналістів знімальної групи телекомпанії «ІРТА», які хотіли зняти сюжет про сім'ї з села Бараниківка Луганської області, розстріляних з російської території 30 серпня 2014 року системами залпового вогню БМ-21«Град».
Рухаючись до вказаного населеного пункту вздовж лінії державного кордону, поблизу населеного пункту Нижньобараниківка Луганської області, автомобіль з прикордонниками наїхав на фугас, закладений російською диверсійно-розвідувальною групою. Старший лейтенант Максименко та два його побратими загинули від вибуху.
За особисту мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, Олександр Максименко нагороджений (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня, згідно з Указом Президента України № 754/2014 «Про відзначення державними нагородами України».
Голова Держприкордонслужби, прикордонники, представники міської влади та правоохоронних органів, громадських організацій, духовенства зібралися, аби таким чином вшанувати пам'ять загиблого.
Відповідно до Указу Президента України від 17 лютого 2016 року №53/2016 Максименка Олександра нагороджено відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», яку отримала мама прикордонника Світлана Василівна.
Наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України від 1 вересня 2017 року № 906-ос ст. лейтенанту Максименко Олександру Олександровичу присвоєно військове звання «КАПІТАН» (посмертно). Пагони вручили батькові Олександра - Олександру Івановичу.
Після щирих і зворушливих промов учасників урочистостей, усі присутні вшанували пам'ять полеглого та усіх, хто поклав своє життя за Україну, хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіальної дошки.
Пам'ять про загиблого героя завжди буде жити у наших серцях.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення