Україна та Греція оновлять Угоду про співробітництво в сферах освіти, науки та культури

04.12 17:53    
Змішана українсько-грецька комісія зі співробітництва в сферах освіти, науки та культури за участі представників профільних міністерств та експертів обох країн збереться, аби напрацювати спільне бачення поглиблення співпраці. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з Надзвичайним і Повноважним Посолом Греції в Україні Георгіосом Пукаміссасом.

«Зараз активно розвивається співпраця між університетами обох країн. З 1996 року, коли була укладена чинна угода, багато змінилося, тому потрібно внести корективи. Має зустрітися комітет та виробити наше бачення спільного руху вперед. Ми також не менше зацікавлені в міжкультурному обміні», – сказав Посол.
Міністр Лілія Гриневич підтримала пропозицію. Вона зазначила, що наразі між університетами України та Греції підписано близько 30 двосторонніх угод, і виші залишаються відкритими до міжнародної співпраці.

«Вища освіта стає дедалі більш глобалізованою, тому перед нами постають нові виклики. Зокрема, ми зацікавленні в розвитку програм подвійних дипломів, які дають можливість студенту навчатись як в українському університеті, так і в, наприклад, грецькому. Закінчуючи навчання, студент отримує одразу дипломи обох вишів. Це дуже продуктивна модель. Окрім цього, зараз освітяни з багатьох країн зацікавлені питанням, як зробити освіту відповідною вимогам сучасного світу. Це також може бути перспективним напрямком для спільної роботи», – запропонувала Лілія Гриневич.

У межах зустрічі йшлося й про розвиток спільних наукових досліджень. Посол Греції, зокрема, сказав, що його країна зацікавлена в розвитку співпраці в сфері досліджень Чорного моря.

«Ми щиро зацікавленні в таких напрямках співпраці, у нас є люди зі знаннями та досвідом, які можуть провадити таку діяльність. Однак, ми втратили значні ресурси у зв’язку із анексією Криму. Наприклад, у зв’язку з цією агресією ми втратили Інститут біології південних морів імені О. О. Ковалевського, а також дослідницьке судно, яке було необхідним інструментом для морських досліджень. Зараз на базі Одеського філіалу Інституту біології південних морів НАН України створено Інститут морської біології. Однак, наразі ми досі не маємо потрібного нам судна», – розповіла Міністр.
Щоб в деталях обговорити можливу співпрацю в сфері наукових досліджень, Посол Греції зустрінеться із заступником Міністра освіти і науки України Максимом Стріхою.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення