Іванна Климпуш-Цинцадзе нагородила переможців конкурсу журналістських матеріалів про євроінтеграцію

05.12 23:00    
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе нагородила переможців конкурсу для регіональних журналістів на найкраще роз’яснення положень і висвітлення результатів впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Віце-прем’єр-міністр подякувала представникам медіа за інтерес до непростих тем, які вимагають копіткої журналістської роботи. «Нам доводиться говорити про рутинність, яка не завжди цікава широкому загалу. Угода передбачає часто важкі рішення, результати яких будуть відчутні згодом. І це в час, коли ми разом з іншими європейськими країнами перебуваємо в поганому тренді популізму, який пропонує прості, але не чесні відповіді на складні запитання», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Віце-прем’єр-міністр наголосила, що в комунікації і з внутрішньою, і із зовнішньою аудиторією важливо показувати українські трансформації через особисті історії успіху людей та підприємств. «Конкурс показав, що таких історій багато, і це неабияк тішить», – сказала вона.
Загалом на конкурс, оголошений проектом ЄС Association4U наприкінці квітня, надійшло 130 журналістських матеріалів на тему європейської інтеграції практично з усіх регіонів країни. Визначено переможців у шести номінаціях.
Так у номінації «Аналітичний матеріал» перемогла стаття Анни Семенюк у співавторстві з Яриною Денисюк (інтернет-видання Zaholovok.com.ua, Закарпаття) про енергоефективність і енергозбереження. Найкращим репортажем стала робота Ірини Мартинової з Донеччини про краматорських «органічних» аграріїв (Донецька регіональна дирекція НСТУ). У категорії «Історія успіху» - двоє переможців: Наталія Іващенко з Чернігова (інтернет-сайт «Час Чернігівський»), яка писала про український експорт до ЄС, і Тамара Гладка з Одеси (суспільно-політична газета «Час «Ч») зі статтею про поводження з відходами. У номінації «Суб`єктивний погляд» найкращим визнано матеріал Ігоря Кондратьєва з Чернігова (Інтернет-видання «Високий Вал») під назвою «Горе китайського чиновника… український досвід». Нагорода за найкраще інтерв’ю дісталася черкащанину Іванові Лилі (Радіо «Рось», Черкаська регіональна дирекція НСТУ), який у своїй програмі розповів про семестрове навчання черкаських студентів у Академії імені Яна Длугоша в Польщі. Найкращим студентським матеріалом визнано роботу студентки Маріупольського державного університету Еліни Прокопчук про те, як переселенці змінюють Маріуполь.
Окрім цього, шестеро учасників конкурсу отримали заохочувальні подарунки від організаторів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення