Більше 70 надрокористувачів подавали нульові показники у податкові розрахунки

05.03 20:34    
Державна служба геології та надр України в 2018 році перевірить 1100 суб’єктів господарювання. У тому числі лідера видобутку нафти – «Укрнафту», та газу – «Укргазвидобування». Однією з підстав таких масштабних перевірок є зняття Кабміном мораторію на проведення планових заходів щодо здійснення контролю в 2018 році.

22 лютого Кабінет Міністрів України оприлюднив перелік органів державного нагляду (контролю), на які у поточному році не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Відповідну постанову №1104 оприлюднено на сайті уряду. До списку таких державних органів також увійшла Державна служба геологіі та надр України.

Як раніше повідомляли в Держгеонадрах, однією з причин масштабних перевірок — є повідомлення Державної фіскальної служби (далі - ДФС), у якому йшлося про те, що у 2015 - 2016 рр. та І півріччі 2017 року більше 70 надрокористувачів, яким належать 158 спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами, подавали нульові показники у податкові розрахунки з рентної плати за користування надрами.

«За даними ДФС, які були надіслані до Держгеонадр виявилось, що близько 20 державних підприємств та частина приватних компаній подавали нульові показники у податкові розрахунки на певні родовища. На жаль, серед них є компанії відомі всій країні, такі як, «Укргазвидобування» та «Укрнафта». За дорученням Уряду Держгеонадра вже з січня 2018 року розпочали перші перевірки для усунення можливих порушень» - повідомив тимчасово виконуючий обов’язки Голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

Нагадаємо, 23 листопада в Полтаві на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, нинішній очільник відомства Олег Кирилюк доповів про критичний стан стосовно «сплячих ліцензій». На що Прем’єр-міністр зреагував особистим публічним дорученням:
«Доручаю Мінприроди та Держгеонадрам у двотижневий строк внести пропозиції щодо діяльності надрокористувачів, які подали до ДФС нульові розрахунки з рентної плати на користування надрами та/або не подали Держгеонадрам звіт за щорічною формулою балансової звітності 6-гр щодо наявного видобутку (втрат вуглеводнів), що було встановлено як порушення угод про умови користування надрами».

Скасування мораторію дозволить органам державного геологічного контролю мати доступ до нафтогазових площ та відповідно встановити об’єктивні причини відсутності видобутку вуглеводнів на діючих родовищах. Зокрема, перевірки виявлять, чому саме не йде видобуток — або це результат не виконання надрокористувачам Програми робіт, проектних рішень і т.д., або мають місце об’єктивні причини. Наприклад — надрокористувач здійснив певні роботи, пробурив свердловини на виявлені перспективні структури, але позитивний результат видобутку не отримав.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення