Володимир Корж із Шостки став «Фінансовим генієм» 2018 року в Україні

23.04 09:05    
ПриватБанк оголосив переможців дитячої олімпіади з фінансової грамотності «Фінансовий геній», яка проводиться банком шостий рік поспіль у рамках національної освітньої програми для дітей ЮніорБанк. Цього року переможці були визначені в трьох вікових категоріях: від 14 до 17 років, від 11 до 13 років і від 6 до 10 років. Головний приз - 50 тисяч гривень - отримав переможець в старшій категорії - шістнадцятирічний Корж Володимир з Шостки.

«Сьогодні в творчому завданні було бачення банку майбутнього. Моя ідея - це створення мобільного відділення в сільській місцевості», - сказав Володимир.

Відповідаючи на питання, куди він витратить гроші, переможець олімпіади зазначив, що планує витратити їх на навчання, щоб стати льотчиком цивільної авіації.

За даними організатора заходу - ПриватБанку - загальний призовий фонд олімпіади склав понад 100 тисяч гривень.

«Уже шостий рік поспіль ми проводимо олімпіаду для дітей з усіх куточків України, - сказала керівник ЮніорБанку Анна Павлова. - Діти протягом трьох тижнів здавали тести, проходили дистанційний курс. Сьогодні на фінал олімпіади з'їхалися 60 найсильніших юних фінансистів трьох вікових категорій».

ПриватБанк розвиває національну програму фінансової грамотності ЮніорБанк вже більше дев'яти років, і вона об'єднує понад 600 тисяч учасників. Діти, які пройшли школу ЮніорБанку, надалі виявляють себе як фінансово грамотні і дисципліновані клієнти.

У свою чергу, директор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України Юрій Гелетей зазначив, що міністерство активно підтримує програму ПриватБанку, оскільки фінансова грамотність є одним з головних компонентів комплексної Стратегії розвитку банківської системи - 2020.

«Ми раді, що найбільший банк державного сектора економіки виступив одним з ініціаторів всеукраїнської олімпіади “Фінансовий геній”. Я вважаю, що ті діти, які підключилися до цієї ініціативи, - це майбутнє економіки України, бізнесу», - зазначив Юрій Гелетей.

Глава управління стратегії та реформування банківської системи Національного банку України Михайло Видякин, також присутній на нагородженні переможців, зазначив, що НБУ активно бере участь в різних заходах з підвищення рівня фінансової грамотності.

«Ще зі школи повинні бути в програмі предмети щодо різних аспектів фінансів, адже вони проникають в усі сфери життя. ЮніорБанк дозволяє дітям вийти за межі шкільної програми, дізнатися більше про сферу фінансів, плюс - проявити свою креативність», - сказав він.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:28
У Чернігові завершено пошуково-рятувальні роботи
Сьогодні 10:10
Через бездіяльність заступника командира військової час ...
Сьогодні 10:09
СБУ затримала ще одного інформатора рф, який наводив ро ...
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення