Детективи НАБУ розслідують більше шести сотень кримінальних проваджень

23.04 17:12    
Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють досудове розслідування у 609 кримінальних провадженнях. Станом на 31 березня 2018 року НАБУ і САП підозрювали 163 особи у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень. Усього від початку розслідувань НАБУ (тобто, з грудня 2015 року) до суду було скеровано 127 справ, в яких статус обвинувачених отримали 199 осіб.

Упродовж березня 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру 10 особам. Серед них — службові особи органів державної влади, а також представники низки комерційних компаній, задіяних у корупційних схемах.

Приміром, наприкінці минулого місяця повідомлено по підозру директору ТОВ «Боржава резорт», якого детективи НАБУ вважають причетним до розкрадання упродовж 2012-2014 рр. коштів «Держінвестпроекту», виділених для реалізації національного проекту «Олімпійська надія-2022», у сумі 165 млн грн.

Статус підозрюваного у березні також отримав директор одного з комунальних підприємств у Черкаській області. Детективи вважають, що через його дії було розтрачено кошти держбюджету при реконструкції очисних споруд у місті Золотоноша (Черкаська обл.).

Традиційно групу підозрюваних поповнюють служителі Феміди. Так, у березні 2018 року «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди було викрито суддю з Волині. Крім того, про підозру повідомлено суддю з Харківщини, яка, на думку слідства, прийняла незаконне рішення, пов’язане з так званою «газовою справою Онищенка».

У березні 2018 року також були відкриті матеріали для ознайомлення стороні захисту у низці резонансних справ, що фактично означає, що основний обсяг слідчих дій в рамках досудового розслідування завершений. Зокрема, йдеться про розслідування за фактами:
розтрати понад 14,15 млн грн при закупівлі двигунів на ДП «Львівський бронетанковий завод»;
розкрадання понад 149 млн грн державних коштів під час закупівлі палива для потреб Міноборони;
отримання неправомірної вигоди депутатом Одеської обласної ради та заступником керівника однієї із прокуратур Одещини;
незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації головою Державної аудиторської служби;
заволодіння земельними ділянками у Києві депутатом Київської міської ради;

Окрім цього, минулого місяця НАБУ і САП скерували до суду обвинувальні акти стосовно 16 осіб. Серед них — голова Державної аудиторської служби, яку обвинувачують у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. Обвинувальний акт стосовно неї скеровано до суду 30 березня 2018 року.
З-поміж інших резонансних справ, які були скеровані до суду у березні 2018 року, варто також відзначити провадження стосовно посадових осіб Запорізької клінічної лікарні, а також справу щодо посадовців ПАТ «Укрзалізниці».

Так, 5 березня 2018 року до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті було скеровано обвинувальний акт стосовно трьох посадовців ПАТ «Укрзалізниця», яким інкримінується зловживання службовим становищем, а саме сприяння ухваленню рішення про необґрунтоване надання пільгових тарифів низці експедиторських компаній, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала дохід в сумі 7,3 млн дол. США (69 млн грн станом на дату вчинення злочину).

6 березня 2018 року до Комунарського районного суду м. Запоріжжя Запорізької області для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт стосовно трьох службових осіб Запорізької обласної клінічної лікарні. Як встановило слідство, вони організували незаконну оборудку із закупівлею неякісних автомобілів швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету, внаслідок чого державі було завдано 13 млн грн збитків.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення