Під час Ліги Чемпіонів прикордонники готові оформляти близько 7 тисяч пасажирів за годину

22.05 10:21    
Державна прикордонна служба готова до здійснення пропускних операцій в пунктах пропуску при проведенні в Україні фіналу Ліги Чемпіонів УЕФА 2018 року. Футбольний поєдинок між іспанським «Реалом» та англійським «Ліверпулем» відбудеться 26 травня у Києві, який є 19-м містом якому довірено провести фінал найпрестижнішого футбольного клубного турніру.

Відповідну роботу прикордонники провели завчасно, в тому числі в загальній системі правоохоронних органів України, зокрема, відбуватиметься тісна співпраця з представниками Національної поліції, Національної гвардії України та ДСНС. При цьому в технології пропускних операцій враховувався набутий попередній практичний досвід у ході забезпечення пропуску осіб на «Євро-2012» та «Євробачення» і інші міжнародні заходи.

Загалом прикордонне відомство прогнозує прибуття в Україну щонайменше 30 тисяч фанатів та гостей спортивного свята. При цьому найбільше уболівальників звісно очікується з Англії та Іспанії, а також Німеччини та Франції. Адже підтримка фанатами команд буде досить потужною, а охочих особисто побувати на матчі звісно тисячі, особливо зважаючи, що іспанці рекордсмени у цьому футбольному турнірі й перемагали 12 разів, при чому з 2014 року можуть виграти втретє, а от «Ліверпуль» останній раз вигравав Лігу чемпіонів у 2005-му і цього року трофей може виграти вшосте. Крім того, 24 травня у Києві також відбудеться фінал жіночої Ліги чемпіонів, в якому зіграють німецький «Вольсбург» та французький «Ліон».

Прибуття перших фанатів очікується саме з 24 травня, а основна кількість прогнозується починаючи з 25 травня і прикордонники готові до їх оформлення у більш ніж 120 пунктах пропуску. При цьому в 18 основних пунктах пропуску, а це 5 повітряних, 7 автомобільних та 6 залізничних, одночасно буде задіяно 800 прикордонників. Також близько 600 знаходитимуться у резерві, а у разі виникнення нестандартних ситуацій буде задіяний спецпідрозділ прикордонного відомства «Дозор». Крім того, під час заходів будуть чергувати близько 100 інструкторів-прикордонників зі службовими собаками.

В той же час основним напрямком прибуття на Чемпіонат будуть столичні аеропорти. Саме тому для оформлення пасажирів тільки в аеропорту «Бориспіль» одночасно буде задіяно 60 робочих місць, що дасть змогу пропускати до 120 пасажирів за 1 хвилину та близько 7 тисяч за 1 годину. Прикордонний контроль забезпечуватимуть кращі співробітники Держприкордонслужби, які пройшли відбір в рамках проекту «Нове обличчя кордону». За необхідності передбачене оперативне розгортання додаткових робочих місць на базі мобільних комплексів прикордонного контролю.

Варто додати, що до забезпечення заходів з пропускних операцій в рамках співпраці з агенцією FRONTEX у пунктах пропуску працюватимуть представники прикордонних відомств чотирьох країн Європейського Союзу, а також дипломатичні представники Іспанії та Великобританії для оперативного вирішення проблемних питань, у разі їх виникнення.

Окремо відмітимо, що прикордонний контроль вболівальників фінального матчу здійснюватиметься на пріоритетній основі. Гості оформлятимуться організовано групами, а внесення установчих даних про осіб, які перетинають кордон та здійснення перевірки по відповідним реєстраційним базам даних проводитиметься за попередньо наданими списками. Також через прогнозоване збільшення пасажиропотоку вболівальники будуть відокремлені від загального руху пасажирів. Напрями руху та кабіни паспортного контролю для проходження прикордонного контролю учасниками та гостями фіналу будуть позначені відповідними логотипами. Крім того, створено консультаційний пункт для надання роз’яснень з будь-яких питань проходження прикордонного контролю, налагоджено взаємодію з організаторами фінального матчу, визначено волонтерів, які будуть надавати необхідну допомогу іноземним громадянам.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення